Afrika: een spannend continent!

,,You’ll hate it, or you’ll love it”, zeggen velen over het continent Afrika. Hoewel daar absoluut een kern van waarheid in zal zitten, is het toch een beetje kort door de bocht om het één na grootste continent ter wereld zo te betitelen.

photo credit: sergis blog

Afrika telt, om precies te zijn, 53 landen. Nu zal ik de laatste zijn die momenteel een reis naar Tsjaad, Congo of Somalië zal promoten, máár er zijn zoveel bestemmingen die wel de moeite waard zijn. Voor ieder wat wils dus!

Als je aan tien reisliefhebbers vraagt wat hun mooiste bestemming tot nu toe is geweest, dan zullen er acht direct Zuid Afrika roepen. Daarnaast trekken jaarlijks veel oudere, vrijgezelle vrouwen naar Gambia, het paradijs om te genieten van de  ‘bereidwillige’ , ’vrijgezelle’  exotische mannen daar. En op enkele uren vliegen van ons koude kikkerlandje, kan je, samen met Jan Modaal, genieten van de uit de grond gestampte all-inclusive resorts die Tunesië rijk is.  Hup, polsbandje om en aansluiten voor het buffet!

En dan heb ik het nog niet gehad over de 1001 culturen en landschappen, de uitgestrekte savannes van Oost Afrika, de daarbijbehorende Kilimanjaro, de Ngorongoro krater,  het sprookje Marrakech en de  parelwitte stranden.

Daarom heet dit ook een introductieblog, want er zullen nog veel, en veel meer Afrikaanse bestemmingen volgen die wel (of niet) de moeite waard zijn.

Lees ook:Europa populairste continent
Lees ook:Volgtip Instagram: allerschattigst egeltje ontdekt de wereld
Lees ook:Met je bootje over de Amazone-rivier
Lees ook:Virgin verstopt Swarovski oogmaskers in vliegtuigen
Lees ook:Met een lelijk eendje door Afrika!

Geen reacties // Reageer