Bestemming: Kaapstad, meer dan de voetbalstad van 2010

Zuid Afrika is al tijden in rep en roep, want volgende zomer zal daar het wereldkampioenschap voetbal gehouden worden. Nu heb ik weinig moet voetbal, maar het is wel een uitgelezen moment om Kaapstad even onder de loep te nemen. Tijd dus, voor een Kaapstad top 5′je!

photo credit: geoftheref

1. Als je naar Kaapstad gaat moet je op de Tafelberg geweest zijn. Een Engelse toerist gaat ook niet naar Amsterdam om dan vervolgens de wallen over te slaan.  Heb je een beetje een goede conditie dan kan je de berg oplopen, stille genieters of mensen met een rokershart kunnen ook de kabelbaan nemen.

2. Voor wijnliefhebbers met stip op twee: de route 62, of terwijl de langste wijnroute ter wereld. Do I need to say more?

3. Als je de kater van de wijnroute hebt uitgeslapen dan zijn Kaap de Goede Hoop en Cape Point de volgende spots die je natuurlijk niet mag missen. 

4. Voor een flink shot adrenaline ben je in Kaapstad ook op het goede adres. Wellicht heb je het al eens gezien bij BNN’s Try Before You Die: ik heb het over shark cave diving. Geen lullig klein haaitje: maar de echte koning: de witte haai.

5. Je leert een stad en de mensen pas echt kennen als je het nachtleven proeft. Ook Kaapstad heeft een bruizend uitgaansleven en genoeg culturele activiteiten. Op deze twitter blijf je op de hoogte van leuke uitjes in de stad.

5b. Het zou een top 5 zijn, máár snorkelen met zeehonden, kan je natuurlijk ook niet overslaan. Hoe zoet!

Meer inspiratie nodig? Check deze handige site!

Lees ook:Haai eet man op in Zuid Afrika
Lees ook:14-jarige meisje slaat haai van zich af met een bodyboard
Lees ook:Kaapstad, wat een stad!
Lees ook:Haaien sturen Tweet wanneer zij in de buurt zijn van een strand
Lees ook:Rio de Janeiro uitgeroepen tot stad van 2014

Geen reacties // Reageer