Uganda bang dat toeristen wegblijven

Het Afrikaanse land Uganda is bang dat toeristen het land links zullen laten liggen, als gevolg van het enorme succes van de internetfilm Kony 2012. In deze film worden de misstanden van Kony’s Verzetsleger van de Heer aan het licht gebracht. In de film gaat het onder andere over de duizenden kinderen die ontvoerd, mishandeld en seksueel misbruikt zijn. Volgens de minister van Toerisme Ephraim Kamuntu is er momenteel geen gevaar meer in het Afrikaanse land. Hij wijst er op dat Joseph Kony al sinds 2005 niet meer in het land verblijft.

Voor Uganda is toerisme de op een na belangrijkste bron van inkomen, na de export van koffiebonen. Uganda staat bekend als ‘de parel van Afrika’, zoals Winston Churchill het noemde. In Uganda is het mogelijk berggorilla’s en chimpansees te spotten, is er een prachtig vulkaangebied met vulkaanmeren en kent Uganda bovendien een heerlijk klimaat.

De film Kony 2012 is inmiddels meer dan 80 miljoen keer bekeken op internet.

 

Lees ook:Ebolavirus in Uganda is onder controle
Lees ook:Borat zorgt voor toeristen
Lees ook:Tunesië wil met crowdfunding Star Wars-dorp redden
Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen
Lees ook:Social Tourism: schuif eens aan bij de lokale Kamamma’s in Zuid Afrika

Geen reacties // Reageer