Shoppen in Marokko is hele belevenis

Vandaag de allereerste Afrika-tip en het is meteen een goede! Voor wie dol is op shoppen, antiekwinkels, handwerk, marktpleinen en ook afdingen, kan zijn hart ophalen in Marokko! Zeker Marrakech is een waar walhalla voor liefhebbers van shoppen en rondstruinen.

Echt duidelijke openingstijden zijn er niet in Marrakech. Het is soms maar net hoe het uitkomt. Om een beetje een richtlijn te geven; de winkels en marktpleinen zijn bemand van maandag tot en met zaterdag, van ‘s ochtends 09.00 tot 13.00, om vervolgens om 15.00 uur weer de deuren te openen tot een uur of 19.00.

Bezoek vooral de soeks. Dit is een geheel aan straatjes en steegjes waar de meest uiteenlopende spullen worden verkocht. Meubels, juwelen, kleding en nog veel meer. Het is eigenlijk een groot soort markt. Afdingen is hier zeker toegestaan.

Ville Nouvelle is een winkelcentrum opgebouwd uit allerlei boetiekjes. Hier vind je veel handwerkwinkeltjes. Een bekende in dit centrum is Michelle Baconnier. Zij heeft tevens boetieken in Saint-Tropez en Parijs. In haar winkel vindt je schoenen, tassen, sieraden en aparte kleding.

Buiten de soeks zijn winkels te vinden die opgezet zijn door de Marokkaanse overheid. Hier worden vaste prijzen gehanteerd, maar het kan de moeite waard zijn om af te dingen. Kenmerk van deze winkels is dat de kwaliteit van de producten erg goed is.

Vergeet de tijd, maar vergeet niet goed om je heen te kijken! De leukste koopjes vind je er vaak in onverwachte hoek.

 

Lees ook:Vintage shoppen: de beste adressen
Lees ook:Antwerpen promoot zichzelf als shoppingstad bij uitstek
Lees ook:Onder hypnose op reis
Lees ook:Winkelen in Londen: Topshop aan Oxford Street
Lees ook:Winactie: reisgids ‘A hedonist guide to…’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Shoppen in Marokko is hele belevenis

  1. Pingback: Klaar met school? Ga op jongerenreis! | Travel