MinBuZa: Negatief reisadvies voor Mali

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies uitgegeven voor het Afrikaanse land Mali. In de nacht van 21 op 22 maart is er in het land een staatsgreep gepleegd in Bamako. Totdat er anders op de website van het Ministerie vermeld wordt, worden alle reizen naar het land ontraden. De vliegvelden en (lands)grenzen zijn gesloten. Reizen van en naar Mali is daarom ook eigenlijk niet mogelijk. Bij het Ministerie zijn meldingen binnengekomen dat benzinestations grotendeels in handen zijn van militairen en dat auto’s ingevorderd worden.

Voornamelijk het Noorden van Mali is gevaarlijk. Er is voortdurend risico op ontvoeringen. Op 25 november 2011 werden nog vier mensen waaronder een Nederlander ontvoerd.

De belangrijkste toeristische trekpleisters van Mali zijn Timboektoe, de Dogon- vallei en Djenné, een plaats met alleen traditionele gebouwen. Deze trekpleisters zijn in 1988 door de Unesco op de werelderfgoedljst gezet.
In 1998 brachten ca. 88.000 toeristen een bezoek aan Mali en besteedden toen ca. 50 miljoen dollar. Het straatarme land is altijd erg afhankelijk geweest van het toerisme. Veiligheidsmaatregelen bij hotels en toeristische attracties zijn aanzienlijk verscherpt, echter het risico van nieuwe ontvoeringen blijft bestaan.

Lees ook:Historische stad Timboektoe ingenomen door rebellen
Lees ook:Vrees voor cultuurschatten Timboektoe
Lees ook:Mausoleum in Timboektoe vernield
Lees ook:4203 oude geschriften vernield in Timboektoe
Lees ook:Toeristen ontvoerd door Mexicaanse drugsbende in Acapulco

1 Reacties // Reageer

One thought on “MinBuZa: Negatief reisadvies voor Mali

  1. Hendrik

    Zeer begrijpelijke keuze. Ik zou momenteel ook eerder voor een ander Afrikaans land kiezen dan Mali wat betreft vakantie!

      /  

Comments are closed.