Originele souvenirs uit Lilongwe

Originele souvenirs vinden is vaak nog niet zo makkelijk. Vervelende marktkooplui proberen je allemaal hetzelfde prullaria aan te smeren, de meeste souvenirs zijn ‘Made in China’ en het liefst koop je natuurlijk iets wat je probleemloos mee de grens over kan nemen. In Malawi vond ik op een uithoek van een souvenirmarkt een standje dat de moeite waard was.

Wanneer je in Lilongwe op zoek bent naar souvenirs kom je automatisch op de souvenirmarkt uit waar bijna iedereen dezelfde spullen verkoopt. Echter, aan het einde van deze markt staat een man die ter plekke bakjes en fotolijstjes maakt van doppen van frisdrankflesjes. Coca Cola, Fanta, Schweppes en meer merken. Deze man spreekt weinig mensen aan, hij laat iedereen gewoon even rondkijken en werkt ondertussen verder aan zijn volgende ontwerp. Bij hem kocht ik zo’n bakje en een fotolijstje. Thuis was iedereen wildenthousiast. Hergebruikt materiaal, hippe merken en tenminste iets origineels!

Heb jij ook een origineel souvenir gevonden ergens op reis? Mail dan een foto + het verhaal achter de foto naar [email protected] en wie weet komt er een vermelding van op Travel.blog.nl!

Lees ook:Coca Cola gaat Venetië sponsoren
Lees ook:Fotowedstrijd: mijn bijzondere souvenir!
Lees ook:kijken, kijken… niet kopen!
Lees ook:Tip voor originele souvenirs: ga eens jutten!
Lees ook:Zwitsers bergdorpje overspoelt met toeristen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Originele souvenirs uit Lilongwe

  1. Pingback: Fotowedstrijd: mijn bijzondere souvenir! | Travel