Ebolavirus in Uganda is onder controle

Een tijdje geleden berichtten wij over de uitbraak van ebola in Uganda. Ebola is een virusziekte die uiteindelijk de dood tot gevolg kan hebben. Het virus was uitgebroken in het district waar Kibaala ligt. Kibaala was normaliter erg in trek bij toeristen vanwege de grote populatie mensapen in het nationaal park. Afgelopen maandag werd bekend dat de uitbraak van ebola nu onder controle is.

Geen nieuwe besmettingen

De Wereld Gezondheidsorganisatie liet weten dat er de afgelopen maand geen nieuwe gevallen van ebola zijn ontdekt in Uganda. Daarnaast zijn de 174 mensen waarvan bekend is dat zij contact hebben gehad met slachtoffers van het virus afgezonderd van de buitenwereld om op te knappen en nieuwe uitbraken te voorkomen. In totaal zijn er 17 mensen omgekomen als gevolg van het virus.

Tegenvallend toerisme?

In Uganda was er de angst dat het virus een enorm aantal slachtoffers zou maken. Uganda is behoorlijk afhankelijk van het toerisme en zag daardoor de winst uit het toerisme al in het water vallen. Of het nieuws over het ebolavirus daadwerkelijk toeristen heeft doen besluiten thuis te blijven is nog niet bekend.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Ebolavirus in Uganda slecht voor toerisme
Lees ook:Uganda bang dat toeristen wegblijven
Lees ook:Op reis naar West-Afrika? Wees waakzaam voor ebolavirus
Lees ook:Brussels Airlines neemt strikte veiligheidsmaatregelen wegens ebola
Lees ook:Negatief reisadvies Mexico door swine flu

Geen reacties // Reageer