Neushoorns zijn geen teddyberen

Bron: Hln.be

Dieren met hoorns, dieren die flink van omvang zijn of super scherpe tanden hebben, je zult wel gek zijn om zulke dieren uit te lokken hun natuurlijke gedrag te laten zien. En toch zijn er zoveel mensen die het nog steeds niet snappen. Neushoorns zijn geen knuffelbeertjes. Daar kwam ook een 24-jarige studente achter toen zij in Zuid-Afrika doorboord werd door een neushoorn.

De studente poseerde samen met haar vriend vlakbij twee wilde neushoorns. Tijdens een jeepsafari hield de groep halt bij een groepje neushoorns. De toeristen stonden akelig dichtbij de neushoorns, en de gids lokte de dieren zelfs nog met eten. Enkele seconden na het maken van een foto werd de studente aangevallen door een van de neushoorns. Zij werd met een klaplong en enkele gebroken ribben naar het ziekenhuis gebracht.

De vraag die dan bij mij naar boven komt is: Snapten de studenten dan niet dat neushoorns gewoon wilde beesten zijn die gevaarlijk zijn? Wordt er dan niemand uitgelegd dat je met respect om moet gaan met de natuur? Zou dit soort ellende niet simpelweg voorkomen kunnen worden als iedereen wat bewuster omging met dieren?

Of is het probleem ingewikkelder? Ligt het aan de cultuur tegenwoordig dat je iets wilt hebben om mee op te scheppen wanneer je terugkomt van een reis? Vroeger was een safari voor weinig mensen weggelegd, nu heeft de helft van je vrienden al eens een safari gedaan. Dan heb je blijkbaar meer nodig dan een foto van een giraffe van een afstandje om indruk te kunnen maken.

Ik was in 2009 op safari in Malawi. Twee uur lang. Twee uur lang de bossen door getuurd in de hoop een dier te zien. Na de twee uur was de score: twee hertachtigen en een paar kippen. Maar wat heb ik ervan genoten. Ik denk dat om dit soort ongelukken te voorkomen mensen meer moeten genieten van het moment dat ze daadwerkelijk op vakantie zijn, en minder van de jaloerse blikken van familie en vrienden. Dat kan een hoop ellende besparen.

Denk jij ook dat de oorzaak van dit soort ongelukken ligt bij het pocherig willen doen over je vakantie of gebrek van respect voor de natuur? Ik hoor het graag!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Stroperij neushoorns breekt records
Lees ook:Jongen voert dierentuinreptielen aan krokodil
Lees ook:Niet met vriendje op vakantie willen kost Duitse studente 206.000 Euro
Lees ook:Zeeschildpadden uitgezet om Spaanse Costa kwallenvrij te maken
Lees ook:Reizen met vliegtuig steeds veiliger

Geen reacties // Reageer