Olifant laat zien dat hij de sterkste is

De eerste en enige keer dat ik een olifant in het wild zag was ik zo onder de indruk dat ik er vervolgens de hele nacht over heb gedroomd. Ik besefte me hoe bijzonder dit moment was. Ik aan de waterkant van een meer in Malawi, de olifant aan de andere kant. Hij was ver weg, maar ook weer dichtbij. Maar ik heb me ook terdege beseft hoe gevaarlijk een dier als deze kan zijn. Het enige wat je kan doen is het diepst respect hebben voor deze dieren. Dat dat ook nodig is bleek even later, de beheerder van het park waar we overnachtten vertelde dat een jaar eerder een Duits meisje was overleden doordat een olifant haar had doodgetrapt. Ze was midden in de nacht eropuit gegaan zonder zaklamp. De olifant had haar niet gezien en naar het schijnt hoor je olifanten niet aankomen.. Het volgende filmpje toont ook weer dat je olifanten niet moet onderschatten. Wanneer er babyolifanten in het spel zijn zal de groep waartoe de baby behoort altijd proberen deze te beschermen. En als ze jou als een bedreiging zien? Dan kan je maar beter maken dat je wegkomt..

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Woedende olifant leeft zich uit op busje (filmpje)
Lees ook:Olifant trapt gids dood in Thailand
Lees ook:Oad Reizen stopt met olifantenritjes
Lees ook:Wil jij nog een olifantenritje maken nu je dit weet?
Lees ook:Twee toeristen doodgetrapt door olifant

Geen reacties // Reageer