Brussels Airlines neemt strikte veiligheidsmaatregelen wegens ebola

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines laat weten extra alert te zijn op ziekteverschijnselen bij passagiers die kunnen wijzen op ebola. Woordvoerder Geert Sciot liet aan De Standaard en Het Nieuwsblad weten dat wanneer passagiers ook maar enige ziekteverschijnselen vertonen de personeelsleden van Brussels Airlines veiligheidshalve maskers en handschoenen dragen. Personeel wordt bij iedere vlucht die uit de West-Afrikaanse landen waar ebola voorkomt vertrekt extra gebriefd over wat te doen. Verder is er een luchtvaartarts in dienst die de ontwikkeling van de epidemie op de voet volgt.

In westelijk Afrika loopt het dodental als gevolg van ebola toe, en ook in andere Afrikaanse landen duiken mensen in ziekenhuizen op die dezelfde symptomen vertonen.

Voor Brussels Airlines zou de epidemie weinig verschil maken in de passagiersaantallen. ‘Naar die landen reizen geen toeristen, alleen diplomaten, mensen die er werken of familie hebben. Dat zijn mensen die weten waarvoor ze moeten opletten’, aldus Sciot.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Vliegverkeer Belgie komt weer op gang
Lees ook:Brussels Airlines vliegt nu ook naar Letland
Lees ook:Op reis naar West-Afrika? Wees waakzaam voor ebolavirus
Lees ook:Ebolavirus in Uganda slecht voor toerisme
Lees ook:Ebolavirus in Uganda is onder controle

Geen reacties // Reageer