Na aanslag: Reisorganisaties schrappen excursies Tunis

Vanmiddag zijn er bij een aanslag in het populaire Bardomuseum in Tunis, Tunesië 17 toeristen gedood. Reisorganisaties Holland International, Arke en Kras hebben nu besloten om excursies naar de Tunesische hoofdstad te schrappen.

Gijzeling

Vanmiddag drongen terroristen het drukbezochte Bardomuseum binnen en schoten gelijk 7 buitenlandse toeristen en 1 Tunesiër dood. Daarna gijzelden de terroristen een aantal museumbezoekers en probeerde de politie uit alle macht de toeristen te bevrijden. Bij een invalactie vielen er nog meer doden, waaronder toeristen uit Duitsland, Italië, Polen en Spanje. Bij de bevrijding raakten ook 40 mensen gewond. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken waren er op het moment van de aanslag geen Nederlanders in het museum aanwezig.

Schrappen

TUI, het bedrijf achter Arke, Holland International en Kras heeft nu besloten om uit voorzorg excursies naar Tunis de komende dagen te schrappen.  ,,Of ze daarna weer door kunnen gaan, kunnen we nog niet inschatten”, laat woordvoerster Petra Tuinebreijer aan AD weten. TUI laat ook weten dat er op dit moment 200 Nederlandse toeristen in Tunesië op vakantie zijn. De Nederlanders verblijven vrijwel allemaal aan de Middellandse Zeekust.

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat zij het reisadvies voor Tunesië niet gaan aanpassen. Wel waarschuwt het ministerie om vooral uit de buurt van het museum en het parlementsgebouw te blijven. Op de site waarschuwt het ministerie al langer voor de ‘dreiging van extremistische groeperingen’. Trips naar de grensgebieden met buurlanden Libië en Algerije worden afgeraden.

Hopelijk laten de toeristen Tunesië na deze aanslag het land niet links liggen. Het land krabbelde juist net een beetje op na de Arabische Lente. Het toerisme zat net weer een beetje in de lift na een paar zware jaren.

 

Lees ook:Na aanslag op toeristenhotels: Reisadvies Tunesië niet gewijzigd
Lees ook:Negatief reisadvies Tunesië: Reisorganisaties halen alle Nederlandse toeristen terug
Lees ook:Ondanks negatief reisadvies: Corendon vliegt weer naar Tunesië
Lees ook:Aanslag Tunesië: TUI haalt toeristen op, vluchten geschrapt
Lees ook:Na aanslagen: Miljoen minder toeristen bezoeken Tunesië

Geen reacties // Reageer