Reisadvies aangescherpt: Reis niet naar Burundi

reisadvies

Ban Ki-moon, Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, heeft laten weten dat Burundi op de rand van een burgeroorlog verkeert. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft meteen een negatief reisadvies afgegeven voor het Afrikaanse land.

Er heerst al sinds april onrust in het land. President Pierre Nkurunziza kondigde toen aan dat hij opging voor een derde ambtstermijn en daar was niet iedereen even blij mee. De nieuwe regering is op 25 augustus 2015 aangetreden. Sindsdien is de veiligheidssituatie nog verder verslechterd door politiek en crimineel geweld in Burundi, vooral in Bujumbura. Ook met gebruik van wapens. Dat komt omdat de oppositie de legitimiteit van nieuwe regering niet erkent. Zij dreigt deze desnoods met geweld omver te werpen.

Op 13 december 2015 zijn 2 militaire kampen aangevallen. Door deze actie en de ongeregeldheden in de stad zijn tientallen dodelijke slachtoffers gevallen. Reis daarom niet naar Burundi. Verblijf je momenteel in Burundi, verlaat dan zo snel mogelijk het land.

Lees ook:Negatief reisadvies Burundi na staatsgreep
Lees ook:Belgische airline gaat toeristische vliegreizen aanbieden naar Burundi
Lees ook:Toeristen gedood in Kenia
Lees ook:Bangkok opnieuw een slagveld. 7 doden door nieuwe rellen.
Lees ook:Patrick Lodiers Ramptoerist in Haïti; doneer op giro 555

Geen reacties // Reageer