Toerisme in Egypte bijna op oude peil

Egypte lijkt uit de dip in het toerisme als gevolg van de Arabische Lente te zijn geklommen. In 2011 had Egypte het absolute dieptepunt in de toerismecijfers als gevolg van de opstanden, dit jaar wordt verwacht dat Egypte in totaal 11 miljoen toeristen zal verwelkomen. In 2011 waren dat er 9,4 miljoen, terwijl het jaar ervoor 14,5 miljoen toeristen in Egypte verbleven.

De dip te boven in 2013

Zo snel de Arabische Lente in Egypte begon, zo snel heeft de toerist ook weer het vertrouwen terug in het Noord-Afrikaanse vakantieland. De minister van Toerisme in Egypte vermoedt eind 2013 de dip weer volledig bovenop te zijn.

Veiligheid

Wat mee zal werken aan de terugkeer van de vele toeristen is dat de meest toeristische plaatsen buiten Caïro gespaard zijn gebleven van opstanden. De gebieden met piramides en de duikwalhalla’s zijn daar enorm tegen beschermd waardoor het voor toeristen gewoon veilig is om deze plaatsen te bezoeken.

Zelf zijn wij van plan om voor de zomer 2013 een reis naar Egypte te gaan maken, wij denken dat Egypte voldoende veilig is en enorm veel te bieden heeft. Zou jij alweer naar Egypte reizen of wacht je liever nog een paar jaar af hoe de situatie zich in Egypte zich vordert?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen
Lees ook:Toerisme de dupe van protesten Turkije
Lees ook:Topoverleg over toerisme in Noord-Afrika en Midden-Oosten
Lees ook:Toerisme Midden-Oosten komt slecht op gang
Lees ook:Egypte opent nepgraf Toetanchamon om meer toeristen te trekken

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Toerisme in Egypte bijna op oude peil

  1. Pingback: Britse Ministerie verhoogt terreurdreiging Egypte naar ‘hoog’ | Travel