Britse Ministerie verhoogt terreurdreiging Egypte naar ‘hoog’

De terreurdreiging in Egypte is door het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken verhoogd van ‘medium’ naar ‘hoog’. Aanleiding hiervoor is het oppakken van aan Al-Qaeda gelinkte terroristen die van plan waren rond de kerstperiode een aanslag te plegen op et populaire Sharm el Sheikh. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vooralsnog haar reisadvies nog niet aangepast.

Kustplaatsen veilig volgens MinBuZa

Het reisadvies van het MinBuZa luidt in Nederland als volgt: Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten naar de gehele Sinaï.  De badplaatsen rond de Rode Zee, Golf van Suez en Golf van Akaba zijn uitgezonderd. Sharm ek Sheikh ligt in het gebied dat door het Nederlandse MinBuZa is uitgezonderd.

Toerisme de dupe

Het toerisme heeft flinke klappen te verduren. Het toerisme in Egypte begon net weer terug te komen op het oude peil, maar had aan het einde van het jaar nog een flinke boost nodig om weer op het oude peil terug te komen.

Geen recht op gratis annulering

Directeur Erik Jan Reuver van het Calamiteitenfonds in Rotterdam liet aan de Telegraaf weten dat reizigers die hun reis naar Egypte willen cancelen geen recht op gratis annulering hebben zolang het MinBuZa het reisadvies niet aanpast.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Terreurdreiging doet Transavia besluiten niet te vliegen naar Sharm-el-Sheikh
Lees ook:Reizigers naar Egypte worden geadviseerd extra waakzaam te zijn
Lees ook:MinBuZa ontraadt reizen Egypte niet meer
Lees ook:Nederlandse toeristen voelen zich gedwongen naar Egypte te gaan
Lees ook:Neckermann biedt ondanks onveranderd reisadvies weer reizen aan naar Egypte

Geen reacties // Reageer