Nederlandse toeristen voelen zich gedwongen naar Egypte te gaan

Demonstraties op het Tahrirplein, enkele weken geleden

Het was gisteren nog te zien op het nieuws: tientallen Nederlandse toeristen die toch naar Egypte op vakantie gaan, omdat zij geen geld terug krijgen wanneer zij de reis zouden cancelen. In Egypte is het momenteel ronduit onveilig, zowel voor toeristen als de Egyptenaren zelf. Doordat het aanhoudend onrustig is in Egypte blijven veel toeristen liever thuis of gaan zij naar een andere bestemming, maar omdat het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies geeft voor heel Egypte, krijgen de toeristen geen geld terug en worden ze enigszins gedwongen om toch hun geboekte vakantie te maken. Duitsland heeft wel een negatief reisadvies gegeven en ook de Verenigde Staten ontraadt alle reizen naar Egypte.

Volgens de minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is er nog geen aanleiding om een algeheel negatief reisadvies af te geven voor reizen naar Egypte.

Voor wie graag geld terug wil voor zijn of haar reeds geboekte reis naar Egypte of graag een overboeking wil heeft de Telegraaf een overzicht gemaakt over de wetten en regels omtrent geld-terug of overboekingen.

Lees ook:Neckermann biedt ondanks onveranderd reisadvies weer reizen aan naar Egypte
Lees ook:Reizen naar Israël opgeschort
Lees ook:Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok
Lees ook:Britse Ministerie verhoogt terreurdreiging Egypte naar ‘hoog’
Lees ook:Toerisme in Syrië met 75% teruggedrongen

Geen reacties // Reageer