Op vakantie naar Sharm el-Sheikh? Vlucht gratis omgeboekt

vliegtuigen-airplanes

Ben je van plan om binnenkort met TUI of Neckermann Reizen (Thomas Cook) naar Egypte te reizen, maar durf je niet meer en wil je de reis annuleren? Dan heb ik slecht nieuws voor je, je kan namelijk niet annuleren. Alleen vluchten naar Sharm el-Sheikh kun je nu kosteloos omboeken.

Corendon besloot vrijdag om alle reizen naar Egypte te schrappen. TUI en Neckermann kregen daarna allerlei telefoontjes van verontrustende vakantiegangers. Zij willen weten of het nog wel veilig is om naar Egypte te reizen en of ze de reis kunnen annuleren. De touroperators hebben laten weten dat reizigers alleen reizen naar Sharm el-Sheikh gratis kunnen omboeken naar een andere bestemming. Op dit moment is er namelijk een negatief reisadvies voor de luchthaven van Sharm el-Sheikh, voor de rest van de luchthavens in Egypte geldt dit advies niet.

Heb je een reis via Corendon naar Sharm-el-Sheik, Hurghada of Marsa Alam geboekt, dan zal de touroperator nog contact met je opnemen. Je krijgt dan of je geld terug of Corendon biedt je een alternatieve bestemming aan.

Ondertussen is de evacuatie van toeristen uit Sharm el-Sheikh in volle gang. Vanmiddag om 16.20 uur zal er een toestel van TUI vanuit Sharm el-Sheikh naar Schiphol vliegen. Dit keer mogen de koffers wel mee het vliegtuig in. TUI heeft namelijk beveiligers naar de luchthaven gevlogen en zij voeren extra controles uit op de koffers. Als de koffers allemaal gecontroleerd zijn, mogen ze mee het vliegtuig in.

Lees ook:TUI schrapt tot april 2016 alle reizen naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Terreurdreiging Egypte: Touroperators halen toeristen op en schrappen reizen
Lees ook:TUI schrapt tot 18 december alle vluchten naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Voorlopig geen vluchten van en naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Na vliegtuigcrash: Minder toeristen naar Egypte

Geen reacties // Reageer