Nederlanders ongedeerd na aanval op toeristenhotel in Egypte

Gisteravond hebben 2 gewapenden mannen een hotel in Hurghada aangevallen. 3 toeristen raakten gewond.

2 mannen, gewapend met messen en geweren, drongen gisteravond rond 19.00 uur het Bella Vista hotel in Hurghada binnen. Het hotel aan de Rode Zee is zeer populair bij toeristen en het was op het moment van de aanval dan ook erg druk in het hotel. De terroristen openden bij de ingang het vuur, droegen een bomvest en staken 3 toeristen, waaronder 2 Oostenrijkers en een Zweed, in het restaurant neer.

De beveiligers hadden al snel door wat er aan de hand was, openden het vuur op de aanvallers en konden zo erger voorkomen. 1 terrorist werd gedood, de ander raakte zwaargewond. Een van de aanvallers zou een student zijn uit Gizeh, een buitenwijk van hoofdstad Caïro. In het hotel verbleven ook een aantal Nederlanders, maar zij bleven ongedeerd.

Donderdag werden er ook al toeristen beschoten in Egypte. 2 schutters openden het vuur bij het Three Pyramids Hotel in Caïro, vlakbij de piramides van Gizeh. Niemand raakte gewond, maar de schrik zat er wel goed in. Deze aanslag is inmiddels opgeëist door IS.

Egypte vreest dat door deze aanslagen er nog minder toeristen naar het land komen. Er komen al minder toeristen naar het land sinds de crash van een Russisch passagiersvliegtuig in oktober vorig jaar.

Lees ook:Reisadvies Egypte aangepast na schietpartij toeristenhotel Hurghada
Lees ook:Na aanslag op toeristenhotels: Reisadvies Tunesië niet gewijzigd
Lees ook:Eind november vliegt ook Corendon weer op Egypte
Lees ook:Crewleden Transavia overnachten niet meer in Egypte
Lees ook:Terreurdreiging doet Transavia besluiten niet te vliegen naar Sharm-el-Sheikh

Geen reacties // Reageer