Reisadvies Egypte aangepast na schietpartij toeristenhotel Hurghada

Vrijdagavond was er een aanval op een toeristenhotel in Hurghada. Er was een schietpartij bij het hotel en 3 toeristen raakten gewond. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte en dan met name voor Hurghada, gisteren aangepast.

2 mannen, gewapend met messen en geweren, drongen  vrijdag rond 19.00 uur het restaurant van het Bella Vista hotel in Hurghada binnen. Het hotel aan de Rode Zee is zeer populair bij toeristen en het was op het moment van de aanval dan ook erg druk in het hotel. De terroristen openden bij de ingang het vuur, droegen een bomvest en staken 3 toeristen, waaronder 2 Oostenrijkers en een Zweed, in het restaurant neer. Beveiligers reageerden razendsnel en schoten de terroristen neer.

Als je nu naar Hurghada reist, dan geeft het reisadvies aan dat er nu veiligheidsrisico’s voor deze regio gelden. Dat wil zeggen dat als je naar de stad reist, je alert en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen moet blijven en de instructies van de lokale autoriteiten op moet volgen. Het hotel laat overigens nu op Facebook weten dat dit geen aanval van IS was en dat dit slechts een schietpartij was. Inmiddels zijn de gewonden weer uit het ziekenhuis.

Ook waarschuwt Buitenlandse Zaken om demonstraties te mijden. Op 25 januari 2016 is het namelijk 5 jaar geleden dat de Egyptische revolutie begon. Rond 25 januari 2016 kunnen er demonstraties voorkomen waarbij geweld wordt gebruikt.

De aanval op het populaire hotel staat niet op zichzelf. Donderdag werden er ook al toeristen beschoten in Egypte. 2 schutters openden het vuur bij het Three Pyramids Hotel in Caïro, vlakbij de piramides van Gizeh. Niemand raakte gewond, maar de schrik zat er wel goed in. Deze aanslag is inmiddels opgeëist door IS.

Lees ook:Nederlanders ongedeerd na aanval op toeristenhotel in Egypte
Lees ook:Na aanslag op toeristenhotels: Reisadvies Tunesië niet gewijzigd
Lees ook:Backpacker neergeschoten in Melbourne
Lees ook:Isrealiers annuleren vakanties naar Turkije
Lees ook:Ministerie ontraadt toeristen Bangkok te bezoeken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Reisadvies Egypte aangepast na schietpartij toeristenhotel Hurghada

 1. Hans Roodbol

  Geachte redactie,

  Het reisadvies is niet gewijzidg, BZ heeft er alleen een opmerking bij gezet dat er een schietpartij in het Bella Vista heeft plaats gevonden. Zelfs dat klopt niet, er is een overvaller doodgeschoten door de veiligheidsdiensten. dat is geen schietpartij.

    /  
  1. Lianne van Veen Auteur

   Geachte heer Roodbol,

   Ik heb het bericht aangepast. De media hadden het eerst over een aanslag en daarna over een aanval. Pas maandag kwam het bericht dat het een schietpartij, maar toen stond dit bericht er al.

   Aanval, aanslag of schietpartij, het is allemaal erg natuurlijk.

   ps.. Mooie site trouwens! Keep up the good work

     /  

Comments are closed.