Malawi nummer 1 van landen die je moet bezoeken in 2013

De Vlaamse krant Knack.be heeft een top 15 samengesteld van landen waar je in 2013 naartoe moet op vakantie met de redenen waarom je deze landen zou moeten bezoeken. Het Afrikaanse Malawi staat op nummer 1. Ik heb dit land zelf bezocht in 2009 en kan het dan ook zeker aanraden!

The warm heart of Africa

Malawi wordt ook wel ‘het warme hart van Afrika’ genoemd, en dat is ook zeker hoe ik het land heb ervaren. Dankzij de zeer vriendelijke bevolking heb ik mij geen enkel moment onveilig of zelfs toerist gevoeld.

Lake Malawi

Als een van de redenen waarom je Malawi zou moeten bezoeken noemt Knack.be het Lake Malawi, een enorm meer dat ‘s avonds wordt verlicht door duizenden vuurvliegjes. Jammer genoeg heb ik zelf het Lake Malawi niet bezocht, maar ik kan me voorstellen dat dit wel een bezoek waard is.

Safari in Malawi

Het Kasungu National Park heb ik wel bezocht, voor liefhebbers van safari een heerlijke plaats om even tot rust te komen en te genieten van de wilde dieren die soms van een klein afstandje te zien zijn. Ik sliep in een safarihut, wat een prachtige manier was om de natuur van zo dichtbij mogelijk te ervaren. Het is er ook mogelijk om in een soort hotel te slapen, maar dat is minder afgelegen en daar zul je ook minder snel groot wild zien.

Bij lokale bevolking overnachten

Wie echt het land wil leren kennen gaat niet alleen op safari, maar zoekt ook de mogelijkheid om in de kleine dorpjes bij de bevolking zelf te overnachten. Comfortabel is anders, maar wát een ervaring! Je zult zien dat je bijna overal welkom bent. Ook het bezoeken van een kerk is, of je nou gelovig bent of niet, een ervaring die je niet moet missen in Malawi.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Top 100 reisbestemmingen van REIZEN Magazine aangevoerd door Andalusië
Lees ook:Aanrader: Top 10 landen om te bezoeken in 2013
Lees ook:Lonely Planet’s Best in Travel 2014 top 10
Lees ook:5 redenen waarom je minstens 1 keer vrijwilligerswerk zou moeten doen in het buitenland
Lees ook:Wedstrijdje landen verzamelen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Malawi nummer 1 van landen die je moet bezoeken in 2013

  1. Pingback: Top 100 reisbestemmingen van REIZEN Magazine aangevoerd door Andalusië | Travel