5 redenen waarom je naar Malawi moet

Altijd al eens naar Afrika gewild maar weet je nog niet welk land je moet kiezen? Ik ging in 2009 naar Malawi en dat is mij heel goed bevallen. Ik som hierbij vijf redenen op waarom jij een keer naar ‘The warm heart of Africa‘ moet!

1. Malawi is één van de veiligste landen van Afrika

Ondanks dat er grote armoede heerst in Malawi is het er over het algemeen veilig. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt af om in het donker auto te rijden wegens het ontbreken van straatverlichting en wijst op mogelijke criminaliteit na zonsondergang in de steden Lilongwe en Blantyre, maar dat zijn momenteel de enige veiligheidsrisico’s. Mochten er in de toekomst wijzigingen zijn in het reisadvies van MinBuZa komen deze hier te staan. Ik heb mij slechts één keer onveilig gevoeld, dat was in het National Park Kasungu. Nijlpaarden kwamen daar verrassend dichtbij het hutje waar ik sliep. Mensen zijn over het algemeen heel erg vriendelijk en behulpzaam.

2. De sterrenhemels is er duizelingwekkend mooi

Stel je het geluid van krekels voor en verder geen enkel geluid. Stel je een pikzwarte hemel voor, met miljoenen fonkelende sterren. Een goed gesprek is even better onder deze sterrenhemel. Mooiere nachten vind je nergens.

3. In Malawi vind je het echte Afrika

Als je bij Afrika denkt aan vrouwen in kleurige gewaden die hun kinderen op hun rug dragen, aan lemen hutjes, prachtig gezang begeleid door trommels, dan vind je het echte Afrika inderdaad in Malawi. Malawi was alles wat ik van Afrika had verwacht, en tegelijkertijd alles wat ik niet van Afrika had verwacht.

4. Malawi is niet duur

Oké, toegegeven, voor een ticket naar Malawi ben je al snel 800 euro of meer kwijt. Maar ben je eenmaal in Malawi, dan kun je heel goedkoop reizen. Ik at in een simpel restaurantje (verwacht er geen sterrenrestaurants) voor een paar euro een stevige maaltijd. Souvenirs zijn in Lilongwe, de hoofdstad, duur. Ben je echter meer in de binnenlanden dan kan je de meest verrassende souvenirs vinden voor een prikje. Er zijn dure hotels te vinden, maar er zijn ook goedkopere overnachtingmogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan slapen bij een local?

5. De mensen

Misschien is deze reden wel de beste reden om naar Malawi te gaan: de mensen. Ik heb mij nog nooit ergens zo welkom gevoeld als in Malawi. Mensen die weinig hebben bieden je te eten aan, mensen zingen voor je en aan de kant van de weg hoef je nooit lang te wachten op een lift (wees daar overigens wel voorzichtig mee). Als je geluk hebt kom je terecht in dorpsfeesten, wat een waar spektakel is.

Ben jij al eens in Afrika geweest? Welk land zou jij aanraden aan anderen? Heb je wel eens overwogen om naar Malawi te gaan?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Leer Afrika kennen bij mensen thuis
Lees ook:Vrijwilligerswerk in Afrika, een overzicht
Lees ook:Malawi nummer 1 van landen die je moet bezoeken in 2013
Lees ook:Foto: Albinomeisje in Malawi
Lees ook:5 redenen waarom je minstens 1 keer vrijwilligerswerk zou moeten doen in het buitenland

Geen reacties // Reageer