Top 3 verre vakantiebestemmingen 2011 voor een rondreis. Waar moet je zijn! Cuba, Costa Rica en Marokko

Elk jaar vind je op travel.blog.nl een overzicht van vakantiebestemmingen die dat jaar in trek zijn bij de Nederlandse reiziger. Dit jaar ziet het top 3 lijstje met verre vakantiebestemmingen er weer heel anders uit dan in 2010. Dat wil niet zeggen dat de vakantiebestemmingen van 2010 minder populair zijn geworden. De rondreis bestemmingen van 2011 zien een groei in de vraag om de meest uiteenlopende redenen.

1. Cuba

Cuba is helemaal hot! Veel reizigers realiseren zich dat je dit eiland van de Caribbean moet bezoeken voordat Fidel Castro dood gaat. Klinkt bizar, maar het is de werkelijkheid. Niemand weet of Cuba net zo interessant blijft als rondreis vakantiebestemming, wanneer het regime verandert. Cuba is een zeer interessante bestemming, waar je veel interessante culturele hoogtepunten ziet, maar ook kunt genieten van mooie natuur en natuurlijk maagdelijke witte stranden.

2. Costa Rica

Sinds Martinair niet meer vliegt naar Costa Rica leek het erop dat het groenste land van Midden Amerika minder populair zou worden. Niks is minder waar. Costa Rica blijft een populaire bestemming, juist door de toename van interesse in duurzaam toerisme. Costa Rica is dé eco-bestemming van de wereld en een voorbeeld voor vele andere landen. Onlangs reisde Radio DJ Coen Swijnenberg door Costa Rica en heeft via twitter en radio laten weten hoe gaaf deze bestemming is, waardoor het enthousiasme bij veel reizigers aangewakkerd is. Wanneer je naar Costa Rica wilt gaan, is het wel aan te raden de gebaande paden zo veel mogelijk te mijden. Een echte Costa Rica beleving ervaar je minder wanneer je alleen ten noorden van de hoofdstad San Jose blijft. Het zuiden is ongerept, puur en hier vind je de mooiste plekjes met een rijk dierenleven, vooral in Corcovado National Park.

3. Marokko

Hoewel het lijkt dat je nu even niet in het noorden van Afrika en het Midden Oosten moet zijn, vanwege de revoluties in Tunesië en Egypte (en welke landen volgen?) is Marokko hot. In een paar uur vliegen ben je er. Toch heb je het idee in een totaal andere wereld terecht te komen. Je hebt er mooie stranden aan de kust, maar de binnenlanden zijn veel interessanter. De diverse koningssteden, de Hoge Atlas, boeiende steden als Marrakech en natuurlijk de woestijn. Rondreizen in Marokko is zeer afwisselend.

Filmpje Costa RicaLees ook:Verre avontuurlijke groepsreizen steeds populairder bij jongeren
Lees ook:Cuba, nu heen gaan of juist niet?
Lees ook:Costa Rica rondreizen – Costa Rica avontuurlijke reizen – Costa Rica groepsreizen – Costa Rica singlereizen – Costa Rica Singlereis Costa Rica groepsreis
Lees ook:De beste reistijden wereldwijd. Check de beste reistijden-kalender !
Lees ook:Groepsreizen Costa Rica & Nicaragua Singlereizen Costa Rica & Nicaragua Rondreis Costa Rica & Nicaragua

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Top 3 verre vakantiebestemmingen 2011 voor een rondreis. Waar moet je zijn! Cuba, Costa Rica en Marokko

 1. Pingback: Top 3 Verre vakantiebestemmingen; de Hot & Not Spots van 2010 | Travel

 2. Jan

  Wil je echt een mooie rondreis maken en veel flora en fauna zien. Ga naar Antarctica. Echt een fantastische bootreis gemaakt afgelopen december vanaf Argentinië

    /  
 3. Benjamin @ barcelona rentals

  Wil je een mooie reis maken? Ga dan naar Quito Equador, door naar de Galapagos eilanden en vlieg terug via het Amazone gebied. Schitterende tijd gehad en genoten van alle aardige mensen!

    /  
 4. Herna

  Gaan hier nog berichten geplaatst worden of is Travel.blog verleden tijd?

    /  
 5. Martin

  Ik zou naar Azie willen gaan. Cuba en Costa Rica vind ik ook interessante landen als ropdreis

    /  
 6. VCA

  Marrakech is een leuke vakantieoord. Je kan van alles daar doen. Van cultureel tot de trendy dingen is Marrakech the place to be.

    /  
 7. villa huren spanje

  Cuba is een van mijn favoriete plaats onder alle bestemmingen .. Er is zo veel plezier men kan ervaren dat een zeker moeten uitkijken naar de plaats .. Er is altijd toeristische trekpleister .. Ik denk dat het de beste bestemming voor een vakantie ..

    /  
 8. Marrakech excursie

  Mijn lievelingsbestemming is toch Marrakech omdat ik heb deelgenomen aan een excursie naar Merzouga vanuit Marrakech wat een ongelooflijke reis was door cultureel en woestijnachtig gebied met palmbomen. Voor een impressie kan je hierop kijken:

  http://www.myresidencemarrakech.com/excursies/1/

    /  
 9. cheap international flights

  Uit het bovenstaande beschreven landen die ik bezocht alleen Costa Rica en zijn echt geweldig en een goede plek voor reizen. Ik heb ook uit naar Marokko reizen minenext deatsination. Bericht geeft goed overzicht over alle drie de landen.

    /  
 10. nick

  ik vind Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit super leuk

    /  
 11. nick

  vietnam

    /  

Comments are closed.