Stroperij neushoorns breekt records

In Zuid-Afrika wordt er momenteel flink gestroopt. Dat staat in een rapport van Traffic, een organisatie dat de handel in wilde dieren in kaart brengt. Voornamelijk neushoorns worden in ht Zuid-Afrikaanse land slachtoffer van stroperij. De stroperij verbreekt momenteel alle (trieste) records. In 2007 werden er 13 neushoorns het slachtoffer van stroperij, in het eerste halfjaar van 2012 alleen al 218. Hoe lang zou het nog mogelijk zijn om neushoorns in het wild te zien?

Hoeveel neushoorns zijn er nog in Afrika?

Van alle plaatsen ter wereld waar neushoornsoorten voorkomen zijn er nog de meeste neushoorns in het Zuiden van Afrika. In 2011 waren er nog 20.150 witte neushoorns in zuidelijk Afrika, en van de zwarte neushoorns nog 4860.

40.000 euro

De stroperij in Zuid-Afrika is in handen gekomen van georganiseerde criminaliteit. Ook drugs, mensenhandel en diamantensmokkel staat in het CV van deze criminelen. In Azië kan een kilo hoorn van een neushoorn al 40.000 euro opleveren.

Heb jij wel eens een neushoorn in het wild gezien? Hoe lang denk je dat dat nog mogelijk zal zijn? Heb je andere dieren in het wild gezien die met het uitsterven bedreigd worden?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Neushoorns zijn geen teddyberen
Lees ook:Groepsreizen Zuid Afrika Singlereizen Zuid Afrika Singelreis Zuid Afrika Groepsreis Zuid Afrika
Lees ook:WK Voetbal in Zuid Afrika, de do’s and don’ts voor oranje supporters
Lees ook:1599 kilometer tussen Amsterdam en Gouda + winactie!
Lees ook:Ook Zuid-Afrika gaat op de schop

Geen reacties // Reageer