Kritiek op namaaksloppenwijk voor toeristen

Bron: Emoya.co.za

In de Zuid-Afrikaanse stad Bloemfontein is het sinds kort mogelijk om te overnachten in een fake sloppenwijk. Het Emoya Hotel biedt gasten de mogelijk te proeven van de sfeer van een sloppenwijk, maar dan wel op een veilige manier, en voorzien van een aantal gemakken die men in een sloppenwijk absoluut niet heeft.

De eigenaar van het Emoya Hotel hoorde regelmatig van gasten dat zij wel eens in een sloppenwijk wilden overnachten, in plaats van deze wijken alleen vanuit de tourbussen te zien. Zo kwam hij op het idee om een sloppenwijk na te bootsen. Voor omgerekend 60 euro per nacht kun je een nachtje slapen in een hut.

De hutten zijn gemaakt van ijzerplaten, voorzien van een olielampje en kaarsen, een buitentoilet, een ton om vuur in te maken en een radio op batterijen. Daarnaast zijn de hutjes voorzien van stromend water. Gasten mogen kiezen of ze een hutje met vloerverwarming of zonder doen en ook internetverbinding behoort tot de mogelijkheden.

Er is veel kritiek op het hotel. De Zuid-Afrikaanse blogger Zachary Levenson vindt het met name erg dat de namaaksloppenwijk wordt neergezet alsof het een inheemse manier van wonen is, terwijl het juist voor de bewoners pure noodzaak is om zo te wonen.

De Amerikaanse komiek Stephen Colbert noemt de namaaksloppenwijk ‘armoedeporno’.

Bekijk het filmpje om te zien hoe het ‘hotel’ er uit ziet.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Hotel vernoemt suite naar trouwe gasten
Lees ook:Malawi nummer 1 van landen die je moet bezoeken in 2013
Lees ook:Onderwaterhotelkamer bij kust Tanzania en Zanzibar
Lees ook:Eerste Four Seasons opent in India
Lees ook:Stroperij neushoorns breekt records

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kritiek op namaaksloppenwijk voor toeristen

  1. Stephanie

    Belachelijk..

      /  

Comments are closed.