Vraag naar Sri Lanka neemt weer toe

In 2006 leek Sri Lanka de klap van de Tsunami weer helemaal boven te zijn. Het eiland werd weer een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Tot september/oktober dan, want toen laaide het conflict tussen de regering en de Tamil Tijgers weer op. Diverse bomaansagen, waaronder een aanslag op de marinebasis in Galle waren het gevolg. Toeristen lieten daarna Sri Lanka massaal links liggen en Martinair en Arkefly besloten Sri Lanka te schrappen als vliegverbinding. Tot en met maart 2007 zijn er nog chartervluchten naar Colombo, maar daarna kun je vanuit Nederland niet meer rechtstreeks naar Sri Lanka vliegen.

Maar nu de rust weer een beetje teruggekeerd lijkt te zijn, blijkt de vraag naar Sri Lanka vakanties weer flink toe te nemen, merken diverse reisorganisaties. Ook bij de reisorganisatie waar ik zelf werk, worden er weer reizen naar Sri Lanka geboekt. En dat is maar goed ook, want het is een goedkope maar vooral ook hele mooie bestemming.

Nu Martinair en Arkefly tijdens het zomerseizoen niet meer vliegen kun je op allerlei andere manieren naar Colombo vliegen, maar helaas altijd met overstap.

 LTU:  Wil je wel rechtstreeks vliegen, dan kun je vanaf Düsseldorf (net over de grens in Duitsland) met LTU rechtstreeks naar Colombo vliegen.

Sri Lankan: Met een overstap in Frankfurt of Londen kun je met SriLankan Airlines naar Colombo vliegen.

Ook KLM, Emirates, Royal Air Jordanian bieden vluchten aan. Je moet even goed zoeken bij diverse sites voor vliegtickets voor het beste tarief. Vraag ook na bij reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in Sri Lanka.

Sri Lanka Hotspots

 1. Natuurlijk de stranden in het zuiden en westen. Het mooiste strand vind je in Unawatuna vlakbij de havenstad Galle. Hier zijn geen grote hotels, maar wel goedkope guesthouses aan het strand. Een aanrader!
 2. De Temple of the Tooth in Kandy; hier schijnt de tand van Boeddha te liggen maar is vooral een mooie tempel en het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka.
 3. Pinnewala Olifantenweeshuis; een opvangcentrum voor zieke olifanten. Beetje toeristisch maar wel leuk.
 4. Horton Plains & World's End; een Nationaal Park in de hooglanden vlakbij Nuwara Eliya. Een mooie wandeling door het park wordt beloond met prachtig uitzicht over het zuiden van Sri Lanka (bij helder weer)
 5. Sigiriya Rock; Australië heeft Ayers Rock, Sri Lanka heeft Sigiriya. Een immense rots midden in de jungle, die je kunt beklimmen. Bovenop vind je de resten van een paleis wat hier vroeger stond.

En nog veel meer.  

Lees ook:Martinair naar Phuket en Colombo
Lees ook:Kan ik veilig naar Sri Lanka reizen?
Lees ook:Sri Lanka veilig voor toeristen
Lees ook:Arkefly vliegt vaker naar Curacao, Martinair verhoogt frequentie op de Caribbean
Lees ook:Vandaag geen vluchten van en naar Schiphol. Oa. KLM, Transavia, Martinair en Arkefly cancellen zaterdagvluchten.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Vraag naar Sri Lanka neemt weer toe

 1. Mark van de Akker

  ik zou daar geloof ik heel graag heen gaan op het moment! Plaatje ziet er super uit.

  vr.gr.
  Mark

    /  
 2. Moh

  Ik ben er jaren geleden geweest en het is super. Maar ik weet niet of het er nog steeds zo leuk is na de Tsunami.

  Moh

    /  
 3. Harald

  Het plaatje ziet goed uit maar het land echt niet hoor! Geloog mij maar, het is echt gevaarlijk daar. Engeland heeft al een negatief reis advies gegeven.

    /  
 4. Trudy Swart

  Ik ben blij te horen,dat het toerisme naar Sri Lanka weer toeneemt. Wij hebben in augustus 2006 een hotel gestart vlakbij Kandy en door alle toestanden nauwelijks omzet gehad. We krijgen dan ook graag contact met reisorganisaties of bezoekers die rechtstreeks willen boeken.
  Ons hotel ligt in een prachtige rustige omgeving. We hebben werkelijk nooit ergens last van ondervonden en veel steun van de lokele bevolking gekregen. Zie voor een indruk van ons hotel de volgende link http://www.youtube.com/watch?v=4wWVn3WlvTE
  Met hart. groet van Trudy en Tjebbe Swart

    /  

Comments are closed.