Op reis om de Orang Utan te beschermen

Op slechts twee plekken in de wereld leven nog Orang Utans; op de eilanden Sumatra (Indonesië) en Borneo (Maleisië/Indonesië). In totaal leven er nog slechts enkele duizenden. De Orang Utan wordt met uitsterven bedreigd. Diverse organisaties zetten zich in om deze grote aap te beschermen. Een van die organisaties is Monkey Business. Samen met FairGroundSessions organiseren zij nu een unieke reis met als doel een bijdrage te leven aan het behoud van de Orang Utans. Diep in de Sumatraanse jungle verblijft de reiziger in eco lodges op unieke locaties, bezoekt Orang Utan projecten en ziet ze in het wild, reist langs palmolieplantages, maakt een tocht op de rug van een olifant en leert meer over de bedreigingen waar de Orang Utan dagelijks mee te maken heeft. Deze reis is te boeken vanaf 649 euro (exclusief vliegticket), maar een deel van die reissom wordt gedoneerd aan de Orang Utan projecten.

Ook RTL Travel besteedt aandacht aan deze reis en dit project. Op 4 maart is een aflevering te zien op RTL 5.  Floortje Dessing is afgereisd naar Sumatra om de problematiek van de Orang Utans in beeld te brengen.

Meer info: FairGroundSessions

Lees ook:Sawadee Reizen organiseert ‘Wie-is-de-mol-reizen’
Lees ook:Indonesische luchtvaartmaatschappijen op zwarte lijst
Lees ook:Speciale vrouwenbussen om sexuele intimidatie te voorkomen
Lees ook:Nieuw: vliegverbinding tussen Amsterdam en Irak
Lees ook:Al 450 doden door tsunami en vulkaanuitbarsting Indonesië

1 Reacties // Reageer

One thought on “Op reis om de Orang Utan te beschermen

 1. Paul Goossens

  Dit lijkt mij een zeer goed initiatief!

  Om zelf een tijdje door te brengen in de gebieden waar deze prachtige dieren wonen, zal zeker het bewustzijn vergroten. Ook zal je dan zie hoe kwetsbaar deze gebieden zijn (helaas).

  Zelf hebben we enkele Uran Utan’s gezien in Semengoh, een van de 2 Rehabilitaion Centres in Maleisisch Borneo. Erg indrukwekkend om deze dieren in het wild te zien!

  Mij lijkt deze reis een absolute aanrader!

    /  

Comments are closed.