Geen negatief reisadvies voor Sri Lanka

Lees ook Reisadviezen en tips Sri Lanka voor een veilige rondreis 

Onlangs is het geweld in Sri Lanka weer opgelaaid. Toch ziet de Calamiteitencommissie geen aanleiding een dekkingsbeperking voor reizen naar Sri Lanka op te leggen. Dat meldt het ANVR. Het geweld speelt zich namelijk vooral af in regio's waar toeristen niet komen. Reizen naar Sri lanka die door ANVR reisorganisatoren aangeboden worden, worden gewoon uitgevoerd. Voor het noorden en oosten van Sri Lanka geldt wel een dekkingsbeperking, maar reisorganisatoren bieden geen reizen aan die deze gebieden aandoen. Wanneer je reist naar een gebied met dekkingsbeperking valt dit niet onder de dekking van het Calamiteitenfonds. Indien een dekkingsbeperking uitgevaardigd wordt, worden alle toeristen uit die gebieden gerepatrieerd en mogen er geen reizen naar die gebieden ondernomen worden door ANVR reisorgansaties. In de volksmond heet een dekkingsbeperking een  'negatief reisadvies'. Voor Sri Lanka is er dus geen 'negatief reisadvies'.

Toeristen die door Sri Lanka reizen merken over het algemeen helemaal niets van het conflict dat al jaren speelt.

Zie ook:
Sri Lanka veilig voor toeristen
Kan ik veilig door Sri Lanka reizen?

Actuele reisadviezen vind je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Lees ook:Reisadviezen en tips Sri Lanka voor een veilige rondreis
Lees ook:Kan ik veilig naar Sri Lanka reizen?
Lees ook:Reisadvies Sri Lanka. Is reizen in Sri Lanka veilig?
Lees ook:Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok
Lees ook:Actueel reisadvies voor Sri Lanka in 2010. Is Sri Lanka veilig?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geen negatief reisadvies voor Sri Lanka

 1. Patrick van Zundert

  Ik zou Sri Lanka denk ik toch lekker links laten liggen. Is iets te onrustig daar op dit moment.

    /  
 2. Janssen

  Ik vind Sri Lanka is erg gevaarlijk geworden voor de toeristen na het jaar 2005. Kijk aan de Engelsen (GB) die hebben al een negatieve reis advies gegeven. U hoort toch dat Sri Lankaanse regering zelf bezig zijn met ontvoeren van al die rijke mensen om geld te vragen. Dus wie will naar Sri Lanka te gaan? Niemand toch!

    /  
 3. Reinier

  Gisteren weer burgers omgekomen in Colombo bij een aanslag op een bus. Van het vredesverdrag is vrijwel niets meer over.
  Sri Lanka lijkt mij misschien alleen in het uiterste zuiden nog geheel veilig, maar ook dit is niet meer met zekerheid te zeggen aangezien de Tamils nu ook vliegtuigen inzetten.

    /  

Comments are closed.