Bestemming: De Indonesische Gili-islands, een subtropisch paradijs

Als je in de buurt van Bali of Lombok bent, dan moet je echt even een break nemen op 1 de  van de Gili-eilanden ten noorden van Lombok. De eilanden worden door veel reisgoeroes beschreven als ‘het Thailand van 10 jaar terug’: erg hippie-achtig dus!

Gili Trawangan, ook wel Gili T. genoemd, is de grootste en meest toeristische van de drie. Er hangt een heerlijke laid-back sfeer. Iedereen is bezig met hetzelfde: ontspannen & niets doen. Een beetje snorkelen, duiken, eten, biertjes drinken en als de avond valt en duizenden heldere sterren boven je hoofd hangen, geniet je van de heerlijke Indonesische keuken en van een filmpje in de openlucht-strand bioscoop.

Gili Meno en Gili Air zijn de kleine buren van Gili T. Deze eilanden zijn meer voor  Honeymooners of reizigers die echt behoefte hebben aan helemaal niets. Het koraal bij de kleine eilanden is nog wel helemaal gaaf waardoor je daar de beste duik- en snorkelspots hebt. Je kan de reuze schildpadden en manta’s zelfs bijna aanraken tijdens het snorkelen!

Je gaat tijdens je verblijf ook echt even terug in de tijd. Het eiland heeft geen gemotoriseerde voertuigen: enkel paard en wagen of de fiets. Ook kan je niet  pinnen op het eiland. Je moet van te voren genoeg cash meenemen. Raak je toch blut of wil je langer genieten  dan kan je bij een aantal duikscholen pinnen, wel met hoge commissies.

Lees ook:Groepsreizen Indonesie Singlereizen Bali & Lombok Rondreis Bali Lombok
Lees ook:Bestemming: Zeilen in West Turkije
Lees ook:Doden door aardverschuivingen op Flores
Lees ook:Pas op een paar eilanden en verdien geld
Lees ook:Tot 600 euro terugkrijgen bij vertraagde vlucht

Geen reacties // Reageer