Bestemming: Pareltje Goa

Gisteren maakte Lonely Planet bekend dat het Indiaase Goa  één van de plekken is die je in 2010 per sé gezien moet hebben. Daarom volgt nu een blogje over Goa! photo credit: s_w_ellis

Goa is de allerkleinste deelstaat van India en het ligt halverwege aan de westkust. Goa is heel lang, namelijk tot 1962, een kolonie van Portugal geweest. En dat zie je terug: in de typisch Portugese bouwstijlen, maar ook in het geloof. Hoewel de meerderheid uiteraard gewoon Hindoe is, wonen in Goa toch relatief veel Katholieken.

Verder wordt Goa natuurlijk in één adem genoemd met hippies en feesten. De Lonely Planet noemt het de Costa Brava van India, maar dan met een ‘kosmische karma’. Anderen vergelijken het meer met het spirtuele party eiland Ibiza. Goa moet wel meer te bieden hebben dan het bovengenoemde, anders kom je natuurlijk niet in de felbegeerde top 10.

Goa heeft inderdaad prachtige stranden, waar veel gefeest wordt, en waar drank en drugs in overvloed aanwezig zijn. Tot ongenoegen van de lokale bevolking, want dit botst natuurlijk met hun religie. Drugs zijn trouwens strikt verboden in India en je riskeert een hele lange gevangenisstraf!

Het weer in Goa is van oktober t/m februari perfect: strakblauwe lucht en een lekker klimaat. Daarna wordt het heter, en van juni t/m september barst de moesson los. Veel winkels zijn in die maanden dan ook gesloten. In die periode valt er zo veel regen dat de natuur voor het hele jaar genoeg heeft gehad.

En dan kom ik op het volgende puntje van pareltje Goa: het is ontzettend groen en heeft een gevarieerd landschap! Achter de stranden liggen duinen, palmbossen en grote rotsformaties. Verder heeft het gebied ook veel rijstvelden, akkers, mangoplantages en loofbomenbossen. En last, but not least: het bergachtige landschap mag niet vergeten worden.

Kortom in Goa is genoeg te doen: van bakken in de zon, en feesten in de vroege uurtjes, tot cultuur snuiven, spiritueel bezig zijn,  genieten van de veelzijdige natuur, struinen over marktjes (vergeet de beroemde vlooienmarkt niet!) en zwemmen met olifanten.

Lees ook:Lonely Planet schrijver verzint reisboek bij elkaar
Lees ook:Nieuws: De beste reisbestemmingen van 2010
Lees ook:Wind blaast zand van Italiaanse stranden
Lees ook:IJsland: land van de gletsjers en culturele festivals
Lees ook:Singlereizen Mexico Guatemala Belize groepsreizen Mexico Guatemala en Belize

Geen reacties // Reageer