Vakantie Indonesië populair. Bali is een topbestemming voor Nederlandse toeristen!

Onlangs schreef ik al over de Hotspots van 2010, waarin Bali – Indonesië als een van de populairste vakantiebestemmingen van dit jaar beschreven wordt. Indonesië, en dan met name Bali, kan in 2010 fors meer Nederlandse toeristen verwachten. Al jaren reizen steeds meer Nederlanders naar Indonesië. Hun aantal steeg van 93.000 in 2006 naar 145.000 in 2009. En dankzij de sterk verbeterde vliegverbindingen zal dat  volgens het Ministerie van Toerisme de komende jaren flink doorgroeien. De minister wil graag doorgroeien naar 200.000 Nederlandse toeristen.

 

Vooral Bali is een topbestemming. Van de Nederlandse toeristen naar Indonesië reist bijna de helft naar Bali. De meeste toeristen kiezen voor een strandvakantie op Bali, maar ook maken veel toeristen een rondreis langs eilanden waarbij Bali het begin of eindpunt is. Een rondreis Java en Bali is populair en een rondreis langs de eilanden Flores, Komodo en Lombok met Bali als begin en eindpunt is in opkomst.

 

KLM vlucht naar Bali

KLM heeft, naast haar bestaande dagelijkse verbinding met Jakarta, sinds begin december ook weer een vlucht op Bali. KLM vliegt sinds kort twee keer in de week met een tussenstop in Singapore rechtstreeks naar Denpasar op Bali. Sinds de start van deze nieuwe KLM vlucht trokken de vluchten op Denpasar zo’n enorme belangstelling, dat al vrijwel meteen werd besloten om vanaf eind januari de frequentie van het aantal vluchten per week te verhogen naar 3x per week Bali is dus echt een absolute trekker.

 

Garuda Indonesia vluchten Amsterdam – Jakarta

Met de vliegverbindingen naar Indonesië was het, mede doordat Garuda Indonesia per november 2004 haar lijndienst op Amsterdam staakte, de afgelopen jaren wat minder goed gesteld. Gelukkig is dat sterk verbeterd. Garuda Indonesia gaat per 1 juni weer vliegen vanaf Amsterdam naar Jakarta. Garuda is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en mocht de afgelopen jaren niet vliegen op Europa, omdat zij op de zwarte lijst stonden. De problemen zijn opgelost en de Europese autoriteiten hebben besloten dat Garuda nu wel weer mag vliegen op Amsterdam. De dagelijkse vlucht van Amsterdam, via Dubai, naar Jakarta wordt hervat per 1 juni 2010. Garuda Indonesia biedt ook doorvluchten aan naar Bali vanaf Jakarta. Het tekort aan vliegcapaciteit tussen Nederland en Indonesië is daarmee voorlopig wel uit de wereld. De vluchten van Garuda Indonesia zijn binnenkort boekbaar.

 

Emirates nu ook vanaf Amsterdam

Luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt sinds kort ook vanaf Amsterdam naar Dubai. Voorheen vloog de maatschappij alleen vanaf Düsseldorf. Door de nieuwe vluchten vanaf Amsterdam is het ook mogelijk met Emirates naar Jakarta te vliegen, maar helaas biedt de maatschappij geen mogelijkheden door te vliegen naar Denpasar op Bali. Je zult dan een losse vlucht Jakata – Denpasar moeten boeken.

 

Doelstelling: 200.000 Nederlandse toeristen

Indonesië heeft recent zwaar geïnvesteerd in voorzieningen, luchthavens en vliegveiligheid, zodat er ook daar geen beperkingen zijn. Het toerisme vanuit Nederland kan dus snel naar 200.000 groeien, sprak minister Jero Wacik ambitieus uit tijdens zijn bezoek aan de Vakantiebeurs.

Lees ook:Met Emirates vanaf Amsterdam naar Dubai en bestemmingen in Azië, Afrika en Australie
Lees ook:Visum regelen in het vliegtuig! Wel zo makkelijk
Lees ook:Indonesische luchtvaartmaatschappijen op zwarte lijst
Lees ook:Bikini’s mogen toch in Indonesië
Lees ook:Qatar Airways breidt vluchten in Azië uit

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vakantie Indonesië populair. Bali is een topbestemming voor Nederlandse toeristen!

 1. willy van lier

  In bovenstaand venster onder het kopje doelstelling 200.000 Nederlandse Toeristen staat dat Indonesië recent zwaar heeft geïnvesteerd in voorzieningen,luchthavens en vliegveiligheid.
  Daar is anders niets van te merken op de luchthaven van Denpassar ik heb het dan niet over de vliegveiligheid daar kan ik niet over oordelen maar met name de afhandeling bij de immigratie ik ben de laatste 1,5 jaar 8 keer geweest maar nog steeds lange rijen voor de balies van de immigratie terwijl het geld van de visa on arrivel die je daar moet kopen met bakken binnen komt.
  Laat ze daar maar eens iets aan doen dit is bovendien op meerdere luchthavens over de hele wereld ergernis nr.1

    /  
 2. vakantiehuis costa blanca

  Bali is een van de uitstekende reisbestemming .. Deze berichten deelt zeer nuttige informatie over reizen naar Bali .. Ik ben blij dat ik deze website bezocht en te weten komen over it ..

    /  

Comments are closed.