Japan dip in toerisme weer te boven

Maart 2011 is voor Japan de absolute rampmaand geweest. De kernramp die veroorzaakt werd door een flinke aardbeving veroorzaakte een hoop ellende, en niet in de laatste plaats voor de toerisme in het land. Gelukkig valt er goed nieuws te melden: het toerisme in Japan is weer op hetzelfde peil als in juni 2010, een jaar voor de ramp. Er is zelfs sprake van een lichte stijging.

Enorme dip 

Volgens de Japanse Nationale Toerisme Organisatie (JNTO) bezochten 686.600 buitenlandse bezoekers Japan in juni 2012. In april 2011, een maand na de enorme ramp, stond het bezoekersaantal op ruim 295.000 buitenlandse gasten. Al met al daalde het bezoekersaantal van Japan in het rampjaar maar liefst met 30%. Die enorme dip is Japan nu weer te boven.

Aziatische toeristen

Het vertrouwen in Japan is teruggekeerd bij vakantiegangers. Voornamelijk bij Chineze toeristen, hun bezoekersaantallen naar Japan steeg zelfs met 25% ten opzichte van 2010. Ook toeristen uit Thailand komen massaal naar Japan sinds de regelgeving rond het toeristenvisum daar versoepeld is. Volgens de JNTO zal het toerisme in Japan nog verder toenemen nu Aziaten steeds meer op vakantie gaan.

Ben jij voor de Fukushima kernramp in Japan geweest? Zou je er nu weer naartoe gaan? Als je na de ramp in Japan bent geweest, wat heb je dan van de ramp daar gezien? En heeft de ramp nog steeds negatieve gevolgen voor het toerisme?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Minister smeekt Nederlanders vakantie te vieren in Griekenland
Lees ook:Mooiste stranden ter wereld onder de olie
Lees ook:Flinke stijging in toerisme naar Israël
Lees ook:Aantal toeristen wereldwijd op recordhoogte van 842 miljoen
Lees ook:800.000 Chinezen naar Nederland in 2025

Geen reacties // Reageer