Eerste Legoland in Azië geopend

Miljoenen gekleurde blokjes met noppen, bouwwerken op schaal; de eerste Aziatische Legoland heeft vandaag haar deuren geopend in het Maleisische Johor Bahru, vlakbij Singapore. Ruim 10.000 mensen kwamen op de opening van het nieuwe park af, dat voortaan 2 miljoen bezoekers per jaar wil gaan verwelkomen.

Zesde Legoland

Er zijn wereldwijd al vijf Legolandparken buiten deze om. In Denemarken, Engeland, Californië, Florida en Duitsland staan de overige parken. Het park in Maleisië telt 30 hectare en miljoenen legoblokjes.

Tempels op schaal

In het park is Miniland een attractie op zich. Miniland is vergelijkbaar met Madurodam, maar dan in Lego. Grote bekende Aziatische gebouwen zijn op school met Lego nagemaakt, zoals de wolkenkrabbers van Kuala Lumpur, de Cambodjaanse tempel Angor Wat en de Petronas Towers.

Regio in opkomst

Het park moet de deelstaat Johor een flinke economische boost geven en is onderdeel van een groter plan om deze regio meer leven in te blazen. Kuala Lumpur heeft hier in totaal 50 miljard euro voor uitgetrokken.

Ben jij al eens in een Legoland geweest? Zou je als je in Maleisië bent apart een Legoland gaan bezoeken? 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Prijsvechter AirAsia gaat vliegen op Londen
Lees ook:Mogelijk Legoland in Nederland
Lees ook:Waaghals beklimt Petronas Towers zonder touw
Lees ook:Chinese gokstad
Lees ook:Vliegen met Air Asia X van Londen naar Kuala Lumpur loont alleen in juli en augustus

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eerste Legoland in Azië geopend

  1. bram

    Leuk voor een stopover in Singapore, dit legoland ligt tactisch dicht tegen deze stad staat aan.

    Benieuwd of google binnenkort dit land in mag met camera’s: van andere legoland parken zijn streetview beelden te zien.

      /  

Comments are closed.