Plastic eten in vitrine Japanse restaurants

Japan is een land van uitersten. Mijn collega van Japan.blog.nl praat je dagelijks bij over dingen die hem opvallen aan Japan, de gekste nieuwtjes en eigenlijk alles wat je over het land wilt weten. Ik verwonder me bijna dagelijks over de berichten op zijn blog. Zo ook het volgende bericht: Plastic eten als menukaart. Een bericht dat het eten bestellen voor toeristen die geen Japans spreken er wel een stuk makkelijker op maakt.

Wat blijkt: in de vitrines van Japanse restaurants kan je heel gemakkelijk uitzoeken wat je eigenlijk het liefst wilt eten. Is de menukaart een complete abracadabra voor jou? Dan loop je gewoon naar de vitrine en wijs je aan wat jou het lekkerst lijkt.

Het eten in de vitrine is niet van echt te onderscheiden, maar niets is minder waar. Het is namelijk gemaakt van plastic of van was. Er worden wedstrijden georganiseerd ‘wie-er-het-beste-eten-na-kan-maken’, en het schijnt te gaan om een miljoenenbusiness. Voor een restaurant is het ook een duur grapje, wil je je hele menukaart na laten maken ben je al snel 10.000 euro kwijt.

Bron: Japan.blog.nl

Lees ook:Japan Airlines serveert eten van KFC tijdens vluchten
Lees ook:Japan.blog.nl nieuwe blog binnen blog.nl
Lees ook:Top 10 van meest rokende landen ter wereld
Lees ook:Altijd handig: Chopsticks voor beginners
Lees ook:Volgtip voor Twitter

Geen reacties // Reageer