Vanaf 1 maart: Klimverbod tempels Pagan in Myanmar

De zonsondergang bekijken bij de tempels van de populaire stad Pagan, het is 1 van de dingen die je gedaan moet hebben als je een rondreis maakt door Myanmar. Maar vanaf volgende week moeten toeristen ergens anders de zonsondergang bekijken.

Vanaf 1 maart is het namelijk verboden om de tempels van Pagan te beklimmen. Het ministerie van Cultuur heeft dit ingevoerd nadat er op social media een filmpje verscheen. In dit filmpje waren tientallen mensen van 1 bedrijf op de tempels aan het zingen en aan het dansen en dat schoot bij velen dan ook in het verkeerde keelgat.

Of het ministerie alle toeristen kan tegenhouden, is nog maar de vraag. Pagan heeft namelijk de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en stoepas ter wereld, 3.000 om precies te zijn. Pagan is een van de grote toeristenbestemmingen in Myanmar, en staat op de lijst van nominaties tot toevoeging aan de Werelderfgoedlijst. Tegenwoordig is er in Pagan een klein stadje met 20.000 mensen en zijn er veel hotels rondom Pagan gevestigd, waar de toeristen verblijven. Jaarlijks bezoeken 250.000 toeristen deze stad.

Lees ook:Cambodja voert dresscode in voor bezoekers tempels
Lees ook:Cambodja verdubbelt entreeprijzen tempels Angkor Wat
Lees ook:(Filmpje) Maxim Hartman geeft toeristen in Amsterdam fietstips
Lees ook:Mooi: Schildpad geeft rondleiding door Great Barrier Reef
Lees ook:Filmpje: Reis door 12 landen binnen 6 minuten

Geen reacties // Reageer