De beste wensen voor 4707! Het is Chinees Nieuwjaar

Op dit moment is het groot feest in China en vele andere Aziatische landen. Het is namelijk het jaar 4707! Veel vuurwerk, drank en feestende Chinezen. Niet dat de Chinezen in de praktijk nog steeds gebruik maken van deze jaartelling. In het dagelijks leven is het ook gewoon 14 februari 2010. Maar voor de Chinezen is dit wel het belangrijkste feest van het jaar. Miljoenen Chinezen trekken er de komende week op uit. Ze gaan op familiebezoek aan de andere kant van China of gaan vakantie vieren. Het is op dit moment niet echt een pretje om daar rond te reizen. Treinen zijn zwaar overboekt en staand slapen is echt geen uitzondering.

 

De jaartelling in China wordt aangeduid met namen van dieren; rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en 4707 is het jaar van de tijger! Wanneer je in een jaar van een bepaald dier geboren bent, krijg je volgens de Chinese horoscoop bepaalde verwante eigenschappen van dat dier mee. Volgens het bijgeloof zijn de mensen die in het jaar van de tijger geboren worden daadkrachtig, hartelijk, een beetje rebels en avontuurlijk ingesteld.  

 

Overigens is de jaartelling in het Chinees niet hetzelfde als onze jaartelling. Oud en nieuw is daar niet elk jaar op 14 februari. Vorig jaar was het bijvoorbeeld op 29 januari. Maarja, volgens de Chinezen vieren wij natuurlijk oud en nieuw elke keer op een andere dag. In ieder geval veel geluk in het jaar van de Tijger!

Lees ook:De beste wensen voor 4705! Het is Chinees Nieuwjaar
Lees ook:Vliegtuigen vol met chinezen
Lees ook:Chineze toeristen enorme bron van inkomsten
Lees ook:Bestemming: Carnaval in Rio, watch it & feel it
Lees ook:“Whele do you come flom?” Verbod op slecht Engels spreken in China!

Geen reacties // Reageer