China streeft naar steeds ‘intelligenter toerisme’

Peking bezoeken met een reisgids in de rechter, en een plattegrond in de linkerhand zal in de toekomst compleet verleden tijd zijn, als het aan de stad zelf ligt. Peking streeft naar ‘intelligent toerisme‘, wat inhoudt dat toeristen vrijwel alles kunnen doen door middel van applicaties op hun mobiele telefoon of tablet.

Applicaties

Op deze manier kan je als toerist zien hoe druk het is bij die ene toeristische trekpleister, en kan je daardoor je plannen uitstellen. De apps komen vanzelf met alternatieven wanneer het ergens te druk is of het weer het niet toelaat. Een hotel boeken gaat via de telefoon, en ook het regelen van de airco in datzelfde hotels kan allemaal elektronisch.

Platteland

China investeert flink in het intelligent toerisme. In totaal gaat het om een investering van 206 miljard. Er wordt bovendien flink geïnvesteerd in het toerisme op het platteland. Plattelandstoerisme schiep 15 miljoen banen voor boeren. China heeft 1,5 miljoen landelijke “gites” die 600 miljoen stedelingen begeleidden. Dat leverde in totaal 150 miljard yuan op.

Ook het plattelandstoerisme wordt steeds meer voorzien van websites en applicaties die toeristen laten zien wat er allemaal mogelijk is op het platteland.

Lees ook:China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd
Lees ook:China doet miljardeninvestering in toerisme Tibet
Lees ook:Recordaantal bezoekers New York
Lees ook:10% reizigers kiest bestemming om sexaanbod
Lees ook:Wereldwijd meer dan 1 miljard toeristen

Geen reacties // Reageer