Op vakantie naar China? Visumregels tijdelijk aangepast

Ga je binnenkort op reis naar China? Dan is het volgende wel handig om te weten. China heeft de visumregels namelijk tijdelijk aangepast.

In september zal de G20-top in China gehouden worden, dat brengt extra veiligheidsmaatregelen met zich mee en daar zijn reizigers die komende maand naar China afreizen, de dupe van.

Houders van een paspoort dat is afgegeven na 01-01-2014, zijn voor de aanvraag van een visum voor China verplicht hun oude paspoort of kopieën van iedere pagina uit dit paspoort te overleggen. Indien het een eerste paspoort betreft, kan de gemeente hiervoor een verklaring afgeven. Zonder het oude paspoort/kopieën of een gemeenteverklaring zal er geen visum verstrekt worden. De maatregel is tijdelijk en duurt waarschijnlijk tot medio september.

Als je binnen 3 dagen doorreist  via de vliegvelden van Peking, Shanghai, Guangzhou, Chengdu Chongqing, Dalian en Shenyang, dan hoef je geen visum aan te vragen. Er wordt dan een 72-uurs visum verstrekt (transit visum). Je kan daarmee verder reizen naar een land buiten China, maar ook naar Hong Kong SAR, Taiwan of Macau SAR. Je krijgt dit transit visum als jij:

  • Een vliegticket hebt waaruit blijkt dat je binnen 72 uur doorreist naar een derde land. Je kunt dus niet terugkeren naar het land waar je vandaan kwam
  •  binnen 24 uur registreert of laat registreren bij een Public Security Bureau
  •  tijdens deze 72 uur de stad waar je bent aangekomen niet verlaat.

 

Lees ook:(Reminder) Op vakantie naar Kenia? Visum voortaan online aanvragen
Lees ook:Op vakantie? Let op de geldigheid van je paspoort
Lees ook:Op vakantie naar Canada? ETA-Visum voortaan verplicht
Lees ook:Op vakantie naar Indonesië? Geen visum meer nodig!
Lees ook:Reminder: ETA-Visum voor Canada vanaf 15 maart verplicht

Geen reacties // Reageer