Medisch toerisme India in opkomst

Borstvergrotingen in Tunesië, maagverkleiningen in Zuid-Amerika. Al jaren is het een trend om in het buitenland goedkoop aan je te laten sleutelen omdat het daar veel goedkoper zou zijn als in Nederland. Niet zeldzaam bleken er later complicaties bij komen kijken. In India is een nieuwe vorm van toerisme op komst. Er wordt enorm geadverteerd met medische vakanties. Een operatie aan je knie in combinatie met een vakantie moet booming worden.

Open-hart-operatie voor 8000 euro

Medische behandelingen kosten soms in Nederland meer dan honderdduizend euro en worden niet of slechts gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeringen. Indiase medische reisbureaus bieden voor nog geen 8000 euro een vakantie in combinatie met een open-hart-operatie. De verwachting is dat buitenlanders dit jaar voor 2,3 miljard dollar besteden aan medische vakanties in India.

Zorgverzekeraars niet dolenthousiast

Een nieuwe knie kost in Nederland 48.000 euro. Indiase ziekenhuizen voeren deze operaties uit voor nog geen zesduizend euro.Directeur Satish Ranganathan van het Chennai Medical Tourism Buro wil dergelijke operaties in Europa gaan promoten. In december komt hij in Nederland om patiënten voor zich te winnen en tevens met Nederlandse zorgverzekeraars te praten over het vergoeden van behandelingen in India. Vooralsnog zijn de zorgverzekeraars nog niet enthousiast. Zij verwachten dat Nederlanders toch graag familie bij hun hebben wanneer zij een ingrijpende operatie hebben gehad. Bovendien zijn zorgverzekeraars niet bereid om eventuele kosten voor een vliegtuig te betalen wanneer men onverhoopt door complicaties toch naar Nederland terug moet.

Zou jij belangrijke operaties in het buitenland uit laten voeren om kosten te drukken? Heb jij vertrouwen in de Indiase zorg?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Nierhandelaars opgepakt in Athene
Lees ook:Overlevende crash Tripoli is 9-jarige Ruben uit Tilburg
Lees ook:Arkefly vliegt weer op schema
Lees ook:Taj Mahal wordt langzaam geel
Lees ook:Goa wil af van sexparadijs imago

Geen reacties // Reageer