Verbod op toerisme in tijgerreservaten India opgeheven

In India is het verbod op toerisme in de regio’s waar nog tijgers voorkomen opgeheven. Er was veel kritiek ontstaan op het verbod op toerisme. Zo zouden door het uitblijven van toerisme stropers vrij baan hebben en drongen ook de inkomsten om de gebieden te beschermen terug. De Hoge Raad heeft nu besloten het verbod op te heffen.

Tijgerpopulatie loopt achteruit

Drie maanden geleden werd besloten tot een verbod op toerisme. De Hoge Raad wilde daarmee de veertig tijgerreservaten beschermen. Vermoedelijk leven er wereldwijd nog zo’n 3200 tijgers in het wild, en dit aantal loopt hard achteruit.

Beperkt toerisme

Het opheffen van het verbod op toerisme is wel gepaard gegaan met een aantal regels waardoor het toerisme niet vrij spel krijgt in de reservaten. In het meest bedreigde gebied voor tijgers moet het toerisme zoveel mogelijk beperkt worden. Bovendien mag er geen nieuwe infrastructuur aangelegd worden ten bate van het toerisme.

Inkomensafhankelijkheid

Niet alleen de zorg voor de tijgers was een discussiepunt omtrent het verbod op toerisme. Rond de 100.000 mensen in de arme gebieden van India zijn afhankelijk van het toerisme. Zij waren ook de dupe van het verbod.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:In India mogen toeristen weer tijgerreservaten bezoeken
Lees ook:China heft verbod hiv- en aidsbezoekers op
Lees ook:Goa wil af van sexparadijs imago
Lees ook:Verbod op korte vluchten
Lees ook:Medisch toerisme India in opkomst

Geen reacties // Reageer