Maleisië richt zijn pijlen op toerisme

Maleisië zet de komende jaren flink in op toerisme. De afgelopen veertien jaar is het aantal toeristen in Maleisië vervijfvoudigd en sindsdien ziet de regering toerisme als een steeds belangrijkere bron van inkomen. Zo worden ouders aangespoord om hun kinderen te enthousiasmeren voor een baan in de toerisme. Maleisië hoopt in 2020 het bedrag dat zij het afgelopen jaar binnenhaalde met toerisme te verdrievoudigen en daarmee zo’n 500.000 banen te creëren.

Momenteel zijn 1,8 miljoen  Maleisiërs werkzaam in een aan het toerisme gerelateerde baan. Dit staat gelijk aan 16% van de beroepsbevolking.

UNESCO

Een belangrijke stap in het ontwikkelen van het toerisme in het land is dat de Lenggong Valley op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het dal bevindt zich een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Maleisië. Tijdens opgravingen zijn hier sporen van vroege beschavingen ontdekt, waaronder uit het Paleolithicum. In 1991 werden de overblijfselen van de vroegste mens van het Maleisische schiereiland gevonden.

Museum

Maleisië heeft meer schatten op de Werelderfgoedlijst staan; de steden Malakka en George Town, de Niah Caves in Sarawak en Mount Kinabalu in Sabah. Je kunt de vele archeologische vondsten, waaronder de Perak Man, bezichtigen in het Lenggong Archeological Museum.

Lees ook:19 nieuwe locaties op werelderfgoedlijst van UNESCO
Lees ook:Werelderfgoedlijst bezoeken in twee jaar, kosten: half miljoen
Lees ook:Antwerpen krijgt in 2010 nieuw Stadsmuseum
Lees ook:Toeristen gedood in Jemen
Lees ook:Vrees voor cultuurschatten Timboektoe

Geen reacties // Reageer