Zoektocht MH370 gestaakt

3 jaar geleden verdween een vliegtuig van Malaysia Airlines plotseling van de radar. Vlucht MH370 is nog steeds spoorloos en  Maleisië heeft nu besloten om de peperdure zoektocht naar het vliegtuig te staken, tot groot verdriet van de nabestaanden.

MH370, met 239 passagiers aan boord, verdween op 8 maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Aangenomen wordt dat het toestel boven de zee tussen Maleisië en Vietnam plotseling van koers is gewijzigd en naar het zuiden is gaan vliegen. Onder Australische leiding werd er op de bodem van de Indische Oceaan tevergeefs naar het wrak gezocht. Tot dusver zijn er alleen brokstukken aangespoeld op de eilanden Mauritius, het Franse Réunion en het Afrikaanse vasteland, maar het vliegtuig zelf, de romp en de zwarte dozen, zijn nooit gevonden.

Maleisië, China en Australië hebben nu besloten om de zoektocht definitief te staken. De zoektocht ten westen van Australië heeft 160 miljoen dollar (150 miljorn euro) gekost. Een gebied van 120 duizend vierkante kilometer werd onderzocht om het wrak van het vliegtuig te vinden.

Wat er met het toestel is gebeurd, is nog steeds een groot raadsel. Tot op de dag van vandaag zijn er vele geruchten over deze vermissing, maar dit zullen altijd geruchten blijven. Het staat wel vast dat het vliegtuig afweek van de route, maar hoe ver is niet bekend. Nabestaanden zijn boos en verdrietig en hopen dat de waarheid ooit op tafel komt.

Lees ook:Verdwenen vliegtuig MH370 officieel verongelukt
Lees ook:Zoektocht naar vermist vliegtuig MH370 stopt
Lees ook:Zoektocht uitgebreid: Frankrijk zoekt wrakstukken MH370 in Indische Oceaan bij Réunion
Lees ook:Van MH370? Vliegtuigvleugel aangespoeld op eiland La Réunion
Lees ook:AirAsia update: Zoektocht opgeschort

Geen reacties // Reageer