Homo huwelijksreizen moeten toerisme stimuleren in Nepal

Nepal wordt een homo vriendelijk land en gaat zich daarmee onderscheiden ten opzichte van andere Aziatische landen. Het initiatief kom van het parlementslid Sunil Babu Pant, zelf openlijk homo. Op zijn initiatief wordt het homohuwelijk legaal in Nepal. Zelf heeft hij de reisorganisatie Pink Mountain Travel opgezet speciaal gericht op homo’s. Hij wil speciale homo huwelijks trekkings gaan aanbieden naar het Everest Basecamp. Op het Basecamp kunnen homo’s daadwerkelijk trouwen, al heeft een Nepalees huwelijk geen wettelijke betekenis. Maar een unieke ervaring is het zeker!

 

Toerisme is één van de belangrijkste inkomsten van Nepal. Om deze een inpuls te geven heeft de regering besloten het homohuwelijk legaal te maken. Dankzij de nieuwe grondwet die in mei wordt ingevoerd, wordt het homohuwelijk in Nepal legaal. De belangrijkste reden voor openstelling van het homohuwelijk lijkt volgens de Britse media de economie te zijn. De regering van Nepal heeft als doel om het aantal bezoekers in het land volgend jaar te verdubbelen naar 1 miljoen toeristen.

Nepal hoopt dat de homoseksuelen meer geld zullen uitgeven dan de backpackers die meestal op budget reizen en daardoor in de goedkoopste lodges slapen.

Lees ook:Homo-Hotel mag hetero’s weigeren… hetero-discriminatie?
Lees ook:Nieuws: Verdwaalde homo’s in London
Lees ook:Homo’s mogen met 50% korting naar Sotsji
Lees ook:Corendon: homokorting is ‘gewone’ korting
Lees ook:Recordaantal toeristen in Nepal in 2008

Geen reacties // Reageer