Nepal wil toeristen trekken met wandelroute

Dwars door een voormalig oorlogsgebied in Nepal ligt nu een wandelroute die meer toeristen naar het arme gedeelte van Nepal moet trekken. De wandelroute werd samengesteld door voormalige rebellenleider van de Maoïsten Pushpa Kamal Dahal, beter bekend als Prachanda in samenwerking met de Nepalese toeristische dienst.

Burgeroorlog Nepal

De wandelroute doorkruist de gebieden van Nepal waar het hevigst is gevochten tijdens de burgeroorlog die woedde tussen 1996 en 2006. In de burgeroorlog waar voornamelijk werd gevochten tussen maoïstische opstandelingen en het regeringsleger kwamen 13.000 mensen om.

Route langs bergdorpjes en watervallen

Prachanda is van mening dat Nepal nu een economische vooruitgang moet boeken, omdat de oorlog anders voor niets is geweest. In de hoop meer toeristen naar het land te trekken is de wandelroute tot stand gekomen. Deze route begint  in Pokhara en voert je door bergachtige gebieden, gebieden met sprookjesachtige watervallen, rivieren en beekjes. Wandelaars hebben de keuze uit routes van 14 dagen tot 27 dagen. De sporen van de oorlog zijn in de bergdorpjes nog goed te zien. Een gids begeleid je bij de wandeltocht en verteld over de geschiedenis van de dorpen aan de route.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Recordaantal toeristen in Nepal in 2008
Lees ook:Nepal Now: Nepal lanceert nieuwe toeristencampagne
Lees ook:Reisadvies aangepast: Reizen naar Noord-Nepal weer mogelijk
Lees ook:Het Pad naar het Wad: Wandelroute Pieterpad stukje langer geworden
Lees ook:Aardbeving Nepal: Djoser annuleert groepsreizen en Nederlanders vermist

Geen reacties // Reageer