Oplossing voor geweld in Bangkok lijkt nabij. Goed nieuws voor toerisme in Thailand.

De Thaise premier Abhisit Vejjajiva is bereid op 14 november vervroegde parlementsverkiezingen te houden om een einde te maken aan de politieke spanningen in het land. De oppositionele ‘rode’ shirts’ verwelkomen het verzoeningsplan, maar willen wel meer details weten.

Bij de betogingen sinds 14 maart in het centrum van Bangkok zijn zeker 27 mensen om het leven gekomen en duizend mensen gewond geraakt. In het verzoeningsplan dat de premier gisteren presenteerde, wordt amnestie voorgesteld voor de leiders die zich niet schuldig hebben gemaakt aan een misdrijf.

Een van de leiders van de demonstratie zei dat de ‘rode shirts’ het verzoeningsproces unaniem verwelkomen. Een andere protestleider: ,,We blijven demonstreren, maar als er een akkoord kan worden bereikt, dan kunnen we snel vertrekken.”

Het verzoeningsplan is goed nieuws voor de toeristische sector van Thailand. Door de onrust van de afgelopen tijd is voor Bangkok een dekkingsbeperking ingesteld door het calamiteitenfonds, waardoor Nederlandse toeristen weg moeten blijven uit de hoofdstad. Deze dekkingsbeperking is momenteel nog niet opgeheven. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 4 mei 2010 het reisadvies nog niet aangepast. Voorlopig wordt toeristen nog geadviseerd de hoofdstad van Thailand te mijden.

Lees ook:Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok
Lees ook:Noodtoestand in Bangkok, waarschuwing voor toeristen!
Lees ook:Negatief reisadvies voor Bangkok
Lees ook:Calamiteitenfonds: dekkingsbeperking voor Bangkok. Reiziger kan kosteloos annuleren.
Lees ook:Ministerie ontraadt toeristen Bangkok te bezoeken

Geen reacties // Reageer