Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders af naar Bangkok te reizen, tenzij de reis strikt noodzakelijk is. De aanscherping van het reisadvies komt nadat bij politieke onlusten in de nacht van donderdag op vrijdag zeker zeventien doden vielen.

Eerder gold ook al een negatief reisadvies voor de Thaise hoofdstad Bangkok. Het Calamiteitenfonds had eerder een dekkingsbeperking ingesteld, waardoor reisorganisaties geen reizen meer mochten organiseren naar Bangkok. Op 6 mei is deze dekkingsbeperking weer opgeheven, maar naar verwachting zal er snel een nieuwe dekkingsbeperking gelden. Reizigers kunnen dan 30 dagen voor vertrek, indien de dekkingsbeperking nog van toepassing is, de geboekte reis kosteloos annuleren.

Alle reizigers in Thailand wordt aangeraden contact te houden met de ambassade en het nieuws in de gaten te houden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Thailand reizigers zich te registreren bij de Nederlandse Ambassade en de actuele ontwikkelingen te volgen op de reisadvies pagina van MinBuZa en de website van de Nederlandse Ambassade.

De Nederlandse Ambassade in Bangkok is overigens sinds gisteren gesloten, maar wel telefonisch en per email bereikbaar. Het is niet mogelijk de ambassade te bezoeken.

Lees ook:Negatief reisadvies voor Bangkok
Lees ook:Calamiteitenfonds: dekkingsbeperking voor Bangkok. Reiziger kan kosteloos annuleren.
Lees ook:Waarschuwing voor aanslagen in Bangkok
Lees ook:Oplossing voor geweld in Bangkok lijkt nabij. Goed nieuws voor toerisme in Thailand.
Lees ook:Nog geen contact met 27 Nederlanders na aardbeving in Chili

Geen reacties // Reageer