Pattaya snel opkomende bestemming bij Nederlanders. Maar wat doen ze daar?

Ik ontving vandaag een persbericht in mijn mail van Hotels.com. Nogal opmerkelijk om naar buiten te brengen dat Pattaya de meest gezochte bestemming op je website is, want deze Thaise badplaats staat toch vooral bekend vanwege het sekstoerisme.  Hotels.com meldt het volgende:

Het Thaise Pattaya was in augustus de snelst opkomende bestemming op boekingssite Hotels.com. De hotelboekingssite zag het aantal zoekopdrachten naar Pattaya dat in augustus werd uitgevoerd door Nederlanders met 435 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Het aantal zoekopdrachten naar een hotel in Pattaya in de Thaise provincie Chonburi steeg explosief vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Deze badplaats, die al jarenlang bekend is bij een groot aantal Nederlanders, ligt in een rotsachtige baai met een kilometers lang strand. Grote winkelcentra en plaatselijke markten worden er drukbezocht door toeristen.

Pattaya, het Salou van Thailand, is de sekshoofdstad van Thailand. Van de 9 miljoen toeristen die jaarlijks Thailand bezoekt is 15% sekstoerist en die gaan vooral naar Pattaya. Seks is de belangrijkste inkomstenbron voor deze badplaats en er zijn tussen de 20.000 en 80.000 prostituees in Pattaya, waarvan een flink deel minderjarig.

In 2007 maakte Nicolette Kluijver voor het reisprogramma Weg met BNN de volgende reportage:


Of bekijk de flash versie.

Lees ook:Vertrouwen stijgt; Nederlanders gaan weer vaker naar Griekenland
Lees ook:Tamar Centre biedt hulp aan prostituees in Thailand
Lees ook:Thailand populairder dan ooit
Lees ook:Aziatische toeristen blijven massaal weg uit Thailand
Lees ook:Nederlanders boeken massaal zomervakantie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Pattaya snel opkomende bestemming bij Nederlanders. Maar wat doen ze daar?

  1. Potjaman

    Waarvan een flink deel minderjarig? Dat blijkt helemaal niet uit de video. Er staan juist strenge straffen op in Thailand. Het is maar net wat je wilt zien, want de jongen in de video gaat naar Cambodja waar het probleem met minderjarigen vele malen groter is.

      /  
  2. frank bikker

    Waarom de gezichten van die kerels onherkenbaar gemaakt? Laat ze maar als hoerenlopers bekend staan. In hun eigen land kunnen dit soort figuren meestal nog geen kerstboom versieren, laat staan een vrouw!

      /  

Comments are closed.