Dodental overstromingen in Thailand loopt op tot 32

Het dodental van de overstromingen in Thailand is inmiddels gestegen tot 32. De meeste slachtoffers zijn verdronken nadat ze zijn meegesleurd door de sterke stroming of gedood door verkeersongelukken.

De overstromingen, die begonnen op 10 oktober, hebben grote delen van het land verwoest, duizenden huizen zijn verlaten en de autoriteiten hebben grote moeite om de mensen in de afgelegen gebieden te bereiken. Ruim 1,4 miljoen mensen, meer dan 500.000 huishoudens, hebben ernstige problemen door de overstromingen. Ze kunnen hun huis niet meer in of de landerijen staan onder water. De overstromingen zorgen voor wateroverlast in 30 van de 76 provincies van Thailand.

De autoriteiten hebben voor vandaag waarschuwingen afgegeven voor zeven laaggelegen provincies, met inbegrip van Bangkok. Het water, afkomstig uit het noorden volgt zijn weg stroomafwaarts richting de laaggelegen gebieden. Er zal ongeveer 4.000 miljoen kubieke meter (een miljoen liter) water per seconde door de Chao Phraya rivier richting de hoofdstad Bangkok stromen. Door de combinatie met de hoge zeespiegel kan het water minder goed naar zee stromen en zoekt het zijn weg over land. Hierdoor kunnen er overstromingen worden veroorzaakt in delen van Bangkok.

De stad Bangkok ligt onder de zeespiegel. Door de verstedelijking en het slechte watermanagement krijgt Bangkok steeds vaker te maken met overstromingen. Grondwaterwinning zorgt er voor dat Bangkok iedere jaar een aantal centimeters verzakt en daardoor nog kwetsbaarder wordt. De dijken en waterkering in Bangkok zijn bestand tegen waterstanden tot ongeveer 2,5 meter boven de zeespiegel. Indien het de komende dagen flink gaat regenen wordt de situatie kritiek voor een deel van de stad. Een ander gevaar is een watersnoodramp veroorzaakt door het doorbreken van dijken of waterkeringen. De kans daarop is niet groot maar blijft onzeker. In een dergelijk situatie is de ramp niet te overzien.

De Thaise autoriteiten adviseren de bewoners langs de oevers van de Chao Phraya rivier in Bangkok om dit gebied te verlaten en zich te verplaatsen naar hoger gelegen gebieden. De Thaise premier Abhisit Vejjajiva heeft gezegd dat Nakhon Ratchasima (Korat) is getroffen door de ergste overstromingen in 40 tot 50 jaar. Hij liet weten dat er twee keer zo veel regen is gevallen in vergelijking met vorig jaar.

bron:Thailandblog

Lees ook:Thailand voor groot deel onder water door overstromingen
Lees ook:Bangkok opnieuw een slagveld. 7 doden door nieuwe rellen.
Lees ook:vliegtuig crasht op Phuket, zeker 88 doden en 1 Nederlandse gewonde
Lees ook:Vrouwen die naar Phuket reizen krijgen een fluitje
Lees ook:Populaire vakantie-eiland Madeira getroffen door modderstromen; 25 doden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dodental overstromingen in Thailand loopt op tot 32

 1. Xena Sicard

  Hoi Ronald,

  Ik heb een site gemaakt met handige tips voor goedkoper reizen naar Thailand en Azie . Het zou geweldig zijn als jij een paar van mijn tips op jouw blog kan zetten. Als je dat doet dan zet ik een linkje naar jouw pagina op http://www.goedkopernaarazie.nl

  Laat je me weten als je dat gedaan hebt? Ik link dan jouw site.

  Xena

    /  

Comments are closed.