Toeristen niet meer welkom op Thaise eilanden

kohtachai

Toeristen die de zuidelijke Similaneilanden van Thailand willen bezoeken, moeten een paar maanden wachten. De Thaise overheid heeft namelijk besloten dat toeristen per direct niet meer welkom zijn op deze populaire eilanden.

De Similaneilanden is een eilandengroep in de Andamanse Zee. Deze eilanden zijn per direct afgesloten voor toeristen. Het gaat om de periode van 15 mei tot en met 15 oktober. Eén eiland, Koh Tachai, zal ook na deze periode afgesloten blijven. Toeristen hebben zware schade toegebracht aan de natuur op dit eiland.

Ook op de andere eilanden is de natuur flink aangetast. Er komen namelijk meer toeristen op de eilanden, dan dat de natuur aankan. Zo kreeg Koh Tachai dagelijks 1.000 toeristen over de vloer, terwijl het eiland maar 70 aankan. Door het eilandenverbod in te stellen, hopen de autoriteiten dat de natuur de tijd krijgt om zich te herstellen.

Touroperators die het in hun hoofd halen om toch naar de eilanden af te reizen, overtreden de regels, verliezen hun licentie en worden aangeklaagd.

Lees ook:Santorini wil minder cruisetoeristen over de vloer
Lees ook:Ambergris Caye mooiste eiland ter wereld
Lees ook:Orkaan Irma: TUI niet naar Sint Maarten, Bahama’s ontruimd, noodtoestand Florida
Lees ook:Deense touroperator schrapt Lesbos als reisbestemming
Lees ook:Ecotaxa: Toeristenbelasting ingevoerd op de Balearen

Geen reacties // Reageer