Koning Bhumibol overleden: Reisadvies Thailand aangescherpt

reisadvies

Na een lang ziekbed is koning Bhumibol van Thailand overleden. Voor het volk was de koning een god en er zal dan ook een lange periode van rouw volgen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand aangescherpt.

De koning regeerde maar liefst 70 jaar over het land en was erg geliefd. Na het overlijden zal de oudste zoon nu gekroond worden tot koning. Maar de kroonprins heeft nogal een losbandig leven en is totaal niet geliefd bij het volk. Door het wegvallen van de koning en de aanstelling van de nieuwe koning is de toekomst onzeker voor het land. Er heerst angst onder het volk wat er nu gaat gebeuren en dat kan voor chaos zorgen. Vandaar dat Rijksoverheid direct heeft besloten om het reisadvies aan te passen.

Buitenlandse Zaken meldt het volgende:

Op 13 oktober 2016 is de koning van Thailand overleden. Er volgt een lange periode van rouw waarin veel sociale activiteiten zullen worden beperkt. Feestelijke activiteiten zullen in deze periode niet zijn toegestaan. Houd er rekening mee dat uitgaansgelegenheden voor een bepaalde periode worden gesloten.

Respecteer de lokale gebruiken en de beperkingen die door de autoriteiten aan het sociale leven worden opgelegd. Deze zullen strikt worden gehandhaafd. Vermijd kritische uitspraken of discussies over het Koningshuis.Mogelijk worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zorg dat u zich altijd kunt identificeren.

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen via de lokale media. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Ben je in Thailand, blijf dan weg van grote betogingen en praat niet over het Koningshuis.

Lees ook:10 jaar cel voor beledigen Thaise koning
Lees ook:Thailand sleept YouTube voor de rechter
Lees ook:Geen Youtube in Thailand
Lees ook:Nederlanders zwaargewond: Reisadvies Thailand aangepast na reeks aanslagen
Lees ook:Zware aardbeving Nieuw-Zeeland: Reisadvies aangepast

Geen reacties // Reageer