Bonaire verkozen tot beste duikspot ter wereld

Meer dan 5000 lezers van het magazine ‘Scuba Diving’ hebben Bonaire in de Caraïben verkozen tot favoriete duikplek. Het eiland blijkt dus met stip de natte droom van elke duiker en snorkelaar te zijn.

De verkiezing die jaarlijks plaatsvindt, beoordeelt de snorkelbestemming op verschillende aspecten zoals de duikmogelijkheden,  onderwaterfotografie, het aanwezige macroleven  en het aantal grote dieren dat je kan spotten onder water. Bijna in alle categorieën kwam Bonaire voor in de top drie.

 

Wat maakt Bonaire nu zo geliefd bij duikers? Wel, de kansen voor een sublieme duikervaring zijn er praktisch eindeloos. Het charmante eiland telt niet minder dan 86 officiële duikplekken,  54 daarvan laten je zefs toe om onmiddellijk van de kant te duiken (off-shore diving). Bovendien is Bonaire wereldberoemd voor haar prachtige riffen die op een efficiënte manier beschermd worden. Ook snorkelaars komen ruimschoots aan hun trekken en kunnen kiezen uit 17 verschillende plaatsen om van het kleurrijke onderwaterleven te genieten. Bonaire is dus wel degelijk een paradijs voor duikers,

 

Bekijk hier de volledige resultaten van de verkiezing. Je kunt hier ook de resultaten bekijken van alle categorieën afzonderlijk, zoals beste wrak duikplekken, beste plekken om onderwater te fotograferen en de beste snorkelspots.

Lees ook:Aruba maakt rif en stranden schoon
Lees ook:Vakantie Top 10; de mooiste plekken ter wereld
Lees ook:Vermiste duiker zwemt 20 kilometer naar kust
Lees ook:Winnaars Travvies bekend
Lees ook:KLM beste airline van Europa

Geen reacties // Reageer