Indrukwekkende plaatsen tijdens reis

Op reis is het niet altijd alleen maar mooi. In sommige landen waar het toeristisch best leuk vertoeven is, is het leven van de mensen die er wonen soms rampzalig en armoedig. En dat kan niet altijd verborgen worden voor de reiziger.

Wie heeft het nog nooit meegemaakt? Jonge prostituees in Thailand, de gevolgen van een natuurramp, kinderarbeid in Zuid-Amerika, gedumpt afval in Roemenië, noem het maar op. Niet overal is het even mooi.

In de Dominicaanse Republiek kreeg ik te maken met een lelijk stuk van een prachtig land. Nabij de grote stad Constanza bezocht ik een vuilnisbelt. In een diep dal, midden tussen de bergen, kwamen de giftige dampen hoog boven de rotzooi uit. De rotzooi broeide, waardoor er een grote walm in het dal hing. Het enige geluid dat je er hoorde kwam van de miljoenen muggen, en de af- en aanrijdende vuilniswagens. Behoorlijk smerig en lelijk te midden van het prachtige landschap.

Maar wat pas echt lelijk was was dat er kinderen tussen de rommel zochten om bruikbare spullen. Op kapotte slippers en de giftige dampen inademend liepen de jongens rond. Een triest, troosteloos gebeuren. Ook volwassenen zochten hier om bruikbare spullen. Een stukje Dominicaanse Republiek dat je niet verwacht wanneer je de plaatjes van de parelwitte stranden in de brochures ziet.

Mijn bezoek aan deze vuilnisbelt en de ontmoetingen met deze mensen heeft mij niet meer losgelaten.

Heb jij ook een behoorlijk indrukwekkende plaats bezocht waar dan ook ter wereld of een indrukwekkende ontmoeting gehad? Deel dan je verhaal hier!

Lees ook:Aanrader: Top 10 landen om te bezoeken in 2013
Lees ook:Niet onveilig gevoeld in Dominicaanse Republiek
Lees ook:Best budget tip: (kite) surfvakantie Hooked Cabarete, Dominicaanse Republiek
Lees ook:Luchthaven Haïti de komende 48 uur gesloten wegens overbelasting
Lees ook:Floortje Dessing beroofd op Schiphol

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Indrukwekkende plaatsen tijdens reis

  1. Pingback: Niet onveilig gevoeld in Dominicaanse Republiek | Travel